POPIS 23 IGRAČA

Čačić presudio - ova trojica ne putuju na Euro u Francusku!

31.05.2016 u 22:10

Bionic
Reading

Nakon desetak dana zajedničkih priprema, prvo u Svetom Martinu na Muri te od nedjelje u Rovinju, i jedne prijateljske utakmice protiv Moldavije, izbornik čačić morao je poslati popis od 23 igrača u Uefu a skojima će krenuti put Eura u Francuskoj. Prekriženi su Alen Halilović, Domagoj Antolić i Duje Ćaleta-Car

Nakaon prvotne objave imena 27 igrača za prvi dio priprema, izbornik Ante Čačić prvo je s popisa maknuo četvrtog i najmalđeg vratara Dominika Livakovića, a u utorak je nakon popodnevnog treninga 'odrezao' još trojicu.

Dugo se kalkuliralo između šest imena - Ante Ćorića, Alena Halilovića, Duje Ćalete-Cara, Domagoja Antolića, Marka Roga i Duje Čopa, a onda je Čačić - prekinuo špekulacije.

'Odluka zaista nije bila lagana, jer su svi koji su bili ovdje to i zaslužili igranjem za klubove i zavidnom formom, a zajedničke su nam pripreme bile veliko zadovoljstvo. Stariji su mi igrači rekli da se ne sjećaju kada je bila ovakva koncentracija kvalitete na treninzima', istaknuo je Čačić

'Porazgovarao sam s igračima i objasnio im odluku, odnosno koji su me kriteriji vodili. Ne bih želio da misle da neka siva ruka odlučuje o njima, a kao izbornik moram voditi računa o mnogočemu, kao i o tome tko će - s obzirom na visoko kvalitetne igrače koji će iznijeti najveći teret - morati ostati na klupi', nastavio je izbornik.

Na širem popisu za pripreme bilo je 27 igrača, a otpali su vratar Dominik Livaković te branič Duje Ćaleta-Car i vezni igrači Domagoj Antolić i Alen Halilović. Oni će napustiti pripreme, ali ostati u pričuvi za slučaj nečije ozljede. Izbornik je dodatno pojasnio odluku o veznom redu i ofenzivi:

'Antoliću je bolje otići na pripreme s klubom, s obzirom da će teško izboriti mjesto u veznom redu, a uskoro ionako imamo novu akciju, početak kvalifikacija za SP u Rusiji. Ispred mladog ofenzivca Halilovića je sjajna karijera i smatram da je bolje da se odmori i pripremi za nove izazove. Znam da svi žele ići na EP, ali mora prevladati razum. Nisam pod pritiskom, ali kao netko tko je svaki dan s momčadi imam najbolji uvid u igrače i mogu se pogledati u ogledalo'.

'Morao sam gledati gdje je najmanja šteta, a najveća korist da netko bude s nama 10, 15 ili više dana, a da ne igra. Marko Rog i Ante Ćorić prepoznati su kao igrači koji dolaze, u mladoj su reprezentaciji skrenuli pozornost na sebe i ovo im je nagrada. Rog može pratiti ritam europskih utakmica i iskoristiv je na više pozicija', kaže Čačić.

Hrvatskoj pripreme završavaju prijateljskom utakmicom protiv San Marina na riječkoj Rujevici.

Reprezentacija putuje u francusku bazu u Deaville 7. lipnja iz Zagreba, a prvu utakmicu na Euru igrat će 12. lipnja na Parku prinčeva protiv Turske.

REPREZENTACIJA HRVATSKE,

VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

OBRANA: Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Ivan Strinić (Napoli)

VEZA: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter) Marcelo Brozović (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Ante Ćorić (Dinamo Zagreb), Marko Rog (Dinamo Zagreb)

NAPAD: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Duje Čop (Malaga)