NADMAŠILI OČEKIVANJA

Vori: Prihvatili bismo i polufinale, idemo slaviti

31.01.2010 u 19:36

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar čestitao je Francuzima na pobjedi u finalnom susretu Europskog prvenstva, ali i svojim odabranicima na odličnoj igri protiv olimpijskih i svjetskih prvaka

'Nemamo se čega sramiti. Odlično smo igrali u pojedinim trenucima utakmice. No, protiv Francuza nismo imali pravo na pogrešku jer su Francuzi kažnjavali sve naše pogreške. Koncem prvog poluvremena smo ispustili tri gola viška, a na koncu je presudio višak kvalitetnih igrača u francuskoj reprezentaciji', kazao je Červar.

Kapetan hrvatske vrste Igor Vori je priznao da Francuzi u ovom trenutku imaju bolju momčad.

'Imamo puno mladih igrača, a to nema nijedna druga reprezentacija. Sve ostale ekipe morat će pomladiti sastav, a mi smo to već napravili. Francuzi su prava momčad, što su dokazali kada se nisu zbunili dok su gubili s tri razlike, a u drugom dijelu su maksimalno iskoristili neke naše pogreške i došli do prednosti koju su do konca sačuvali,' kazao je Vori i dodao:

'Svaka čast Francuzima, najbolji su. A mi imamo medalju i idemo je proslaviti. Prije prvenstva bi prihvatili i plasman u polufinale, ovo je ogroman uspjeh.'

Duvnjak je nešto mlađi, još nije mogao gledati u pozitivnom smjeru.

'Šteta za zlato, ali treba priznati da su oni bili bolji. U prvom poluvremenu smo odigrali odlično, a onda je došla njihova velika serija. Promašivali smo puno zicera i nismo iskoristili dobru partiju Alilovića. Što je tu je, dali smo sve od sebe, ali nije išlo', bio je rezigniran Duvnjak. Ali oporavit će se i on i najbolje lijevo krilo prvenstva Manuel Štrlek.

'Ne možemo još, ali bit ćemo sretni jer smo postigli dobar rezultat na prvenstvu. Malo sam iznenađen uvrštenjem u idealnu momčad prvenstva jer posljednjih nekoliko utakmica nisam bio na najvišoj razini. Bit će to i bolje', kazao je Štrlek.