NOVO IZNENAĐENJE

Rapsodija Poljaka, Česi šokirali Slovence

24.01.2010 u 20:06

Bionic
Reading

U nedjelju su odigrane utakmice drugog kruga u skupini 2. Francuska je bila bolja od Njemačke 24:22, Poljska od Španjolske 32:26, a Češka od Slovenije 37:35

Aktualni svjetski i olimpijski prvaci izgleda da se polako bude. Francuska je drugi krug Europskog prvenstva otvorila trijumfom protiv Njemačke, koja je vodila samo u početku susreta. Nakon toga su 'galski pijetlovi' preokrenuli i na odmor otišli sa 12:10. U nastavku su Francuzi imali i sedam razlike, a Nijemci su uspjeli izvući tek 'pristojan poraz' 24:22. Kod pobjednika Joli je zabio sedam, Karabatić pet, a kod poraženih najefikasniji bio Jansen s pet golova.

Prije utakmice održana je minuta šutnje za bivšeg ukrajinskog i njemačkog reprezentativca Olega Velikog koji je od raka preminuo u 32. godini života.

U drugom susretu skupine Poljaci su nadigrali Španjolce. Izabranici Bogdana Wente su na poluvremenu vodili 13:9, a svoju su prednost u drugom dijelu povećali do konačnih 32:26. Rukometna 'furija' je bila nemoćna protiv protivničke obrane. Iker Romero je za Španjolce postigao osam pogodaka, ali sedam iz sedmeraca, a Malmagro je dodao četiri. U redovima opasnih Poljaka čak 11 igrača se upisalo u strijelce (ne i Bielecki te M. Lijewski), Jurecki je postigao šest, a Jurasik pet golova.

Zadnja utakmica u nedjelju donijela je iznenađenje. Favorizirani Slovenci su u prvom poluvremenu razbijeni od Čeha s 21:12. U nastavku su naši susjedi krenuli u očajnički lov, ali samo su uspjeli doći na minus dva gola razlike (35:37). Za Češku je Jicha zabio 12, Filip 7, a Stochl je imao 18 obrana. Najbolji kod Slovenije bio je Kavtičnik sa 8 golova.

Redoslijed: Poljska 5, Francuska, 5, Španjolska 3, Slovenija 2, Češka 2, Njemačka 1.