RASPJEVANI I GLASNI

U EHF-u oduševljeni hrvatskim navijačima

21.01.2010 u 13:04

Bionic
Reading

Adut više hrvatskih rukometnih reprezentativaca na Europskom prvenstvu u Austriji su navijači. Oni su oduševili i novinare EHF-ove službene internetske stranice koji su im posvetili i dio medijskog prostora

Iako se igra u Austriji, izabranici Line Červara imaju osjećaj da se nalaze u Hrvatskoj. Crveni i bijeli kvadratići okupirali su Graz, a navijači kauboja su impresionirali i ljude koji uređuju EHF-ov portal, pa donose članak pod nazivom 'Nevjerojatna navijačka baza Hrvata'.

Novinar teksta piše da je, kad igra Hrvatska, dvorana prepuna prijateljski nastrojenih, ali glasnih navijača koji su stigli iz svih dijelova Hrvatske, ali da ima i dosta austrijskih Hrvata.

'Navijači su jako važni za nas. Imamo osjećaj da imamo igrača više na parketu', prenosi EHF izjavu izbornika Line Červara.

Nadalje stoji da su igrači zadovoljni podrškom svojih ljudi kojima se često odužuju autogramom ili kratkim razgovorom poslije utakmice. Novinar piše da na sam dan utakmice hrvatski navijači zauzimaju položaje u barovima i restoranima gdje se pripremaju za susret. Kaže da na takvim okupljanima ima jako puno pjesme, kao i u samom centru Graza gdje su se Hrvati predstavili kao glasni, ali prijateljski raspoloženi.

U razgovorima s navijačima autor teksta govori da svi imaju istu želju pobijediti svakoga do finala u Beču, gdje žele igrati finale s Francuskom, kojoj se žele osvetiti za poraz na Svjetskom prvenstvu godinu dana ranije.