VELIKANI NA KOLJENIMA

Poljaci sredili Nijemce, a Slovenci Šveđane

19.01.2010 u 22:11

Bionic
Reading

Na Europskom prvenstvu u rukometu koje se održava u Austriji od rezultata prvog kola u skupinama B, C i D treba istaknuti remi Mađarske i Francuske (29:29 ), odnosno Srbije i Islanda (29:29) te trijumf Poljaka nad Njemačkom (27:25), kao i pobjedu Slovenije protiv Švedske (27:25)

U susretu B skupine Danska je bila bolja od domaćina Austrije 33:29. Thomas Morgensen sa sedam i Mikkel Hansen s pet golova predvodili su Dance, dok je u austrijskim redovima najbolji bio Vytautas Ziura sa sedam golova.

Drugi susret skupine između Srbije i Islanda završio je bez pobjednika 29:29. Kod Islanđana najviše su zabili Sigurdsson (9) i Atlason (7), a kod Srba Ilić (7) i Stanković (6), dok je Stanić imao 14 obrana.

C skupina je u prvom kolu donijela sraz Njemačke i Poljske, a rukometni 'elf' je bačen na koljena (25:27). Njemačkoj nije pomoglo ni 17 obrana Bittera kao ni sedam pogodaka Kaufmanna (iz 18 udaraca) i šest Jansena. Poljake su predvodili Bielecki sa šest te B. Jurecki i Jaszka s po četiri.

Koliko bi ta skupina mogla biti neizvjesna, pokazala je i druga utakmica u kojoj su Slovenci s istim rezultatom 27:25 srušili Šveđane. Za pobjednike je briljirao vratar Zagreba Škof sa 20 obrana, Luka Zvižej je zabio osam, a Kavtičnik sedam golova. Kod poraženog sastava po pet golova su dali Kallman, Karlsson, Ekberg i Doder.

U dvoboju D skupine Španjolska se lako obračunala s Česima pobijedivši 37:25. Prvo ime susreta bio je Španjolac Iker Romero koji je zabio 14 golova. U češkim redovima najefikasniji je bio Filip Jicha sa osam golova.

Mađarska je u istoj skupini kreirala mini iznenađenje remijem 29:29 protiv Francuske. Mađarski vratari Fazekas i Puljezević zajedno su obranili 15 udaraca (12+3), a francuski Omeyer i Karaboue samo šest (4+2). Za naše susjede Ilyes je zabio sedam, a Krivokapić šest, dok su kod 'galskih pijetlova' najefikasniji bili Karabatić sa sedam te s po šest Abalo i Fernandez.