'KAUBOJI' ČEKAJU NORVEŽANE

Balkanci protiv Skandinavaca u utakmici dana

19.01.2010 u 11:28

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši svoj premijerni nastup na Europskom prvenstvu u Austriji imaju danas u 20.10 sati protiv Norvežana u Grazu. Koliko je ta utakmica u fokusu sportske javnosti, govori i podatak da je na službenim stranicama EP-a ogled Hrvatske i Norveške okarakteriziran kao meč dana

Balkanci protiv Skandinavaca, stoji u službenoj najavi ogleda Červarovih izabranika protiv Norvežana. 'Hrvatsku ne treba previše predstavljati jer su dokazali svoju snagu na prethodnim natjecanjima. Kao osvajači svjetskog srebra dolaze u Austriju kako bi pobijedili sve suparnike.'

Predviđa se da će Červar protiv Norveške poslati svoje najiskusnije igrače, među kojima se najviše ističe Ivano Balić. Naše suparnike na obasipaju komplimentima kao nas, tek podsjećaju da je njihov najveći uspjeh bio na Europskom prvenstvu 2008. kad su osvojili šesto mjesto.

'Tisuće navijača već hrle prema Grazu, a kako stvari stoje, bilo bi veliko iznenađenje kad bi Norveška pobijedila ili čak osvojila bod protiv ove balkanske zemlje', poentira se na kraju.

Červarovi izabranici su uredno u utorak odradili trening te na svu sreću nema nikakvih vijesti o nekim ozljedama. Još od ranije je poznat izbornikov stav da u ovoj prvoj utakmici 'kauboji' moraju dati svoj maksimum.

'S norveškom reprezentacijom nam neće biti lako. Ukoliko želimo pobijediti, moramo odigrati veliku utakmicu', poručio je izbornik.

Istina je da smo favoriti protiv Norvežana, koji su svojim redovima imaju nekoliko istinskih zvijezda, no bez obzira na sve, Balić i društvo ne bi trebali imati velikih problema s prvim suparnikom, premda je poznata ona izlizana fraza o okrugloj lopti. Ipak, nadamo odličnim vijestima iz Graza.