POJAŠNJENJE

ZZD: Odluka inspekcije ima jasan naputak - izbori!

08.03.2014 u 15:24

Bionic
Reading

Inicijativa Zajedno za Dinamo u petak je objavila rješenje sportske komisije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta iz kojeg se može iščitati da čelnici Dinama moraju sazvati hitnu skupštinu kluba

U petak je u javnost procurilo rješenje sportske komisije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta prema čijoj je odluci, protiv čijeg rješenja nema prava žalbe, zagrebačkom Dinamu naloženo da uskladi statut kluba sa zakonom o udrugama i, posljedično, raspiše demokratske izbore za vodstvo kluba.


Iz Dinama su odmah demantirali kako nigdje ne piše da se moraju sazvati izbore, a to je potvrdio i zamjenik ministra Petar Skansi, no iz inicijative Zajedno za Dinamo ponovno su se oglasili pojašnjavajući svima koji to ne razumiju. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Gospodinu pomoćniku ministra za sport, direktoru Dinama g-dinu Svetini i ostaloj javnosti:

S obzirom da se gore navedeni i poneki novinari s njima, iz svojih razloga prave nevješti što rješenje drugostupanjske inspekcije znači, ponavljamo ne samo kako je prvostupanjska inspekcija ne može "slobodno odlučivati", već je u potpunosti vezana naputkom njoj nadređene drugostupanjske inspekcije, koja pri tom navode članova Dinama o nedemokraciji u klubu smatra osnovanima.
Prvostupanjska inspekcija ima i jasni naputak: da se mora osigurati jednako pravo svim članovima da moraju moći birati i biti birani u tijela kluba, uz pravo na obaviještenost.
To poštovani gospodine Skansi i svi ostali, znači samo jedno: IZBORI. Nema drugog načina da SVI članovi kluba nekog ili nešto biraju. Imate li vi, osim izbora, neku zamjensku varijantu kako netko BIRA?

Izvolite je reći. Ili već jednom priznajte činjenicu da je vrijeme izbora došlo i to je jedina moguća i jasna posljedica odluke Vašeg vlastitog tijela.

GI ZZD