BOJAN UNIŠTIO ORLANDO

Zvijezda Netsa hvali Bogdanovića: Puno znači ovoj momčadi!

10.11.2014 u 11:04

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović – u pobjedi nad Orlando Magicom 104:96. - odigrao svoju najbolju utakmicu u NBA ligi - pohvale su stizale sa svih strana; od trenera Hollinsa pa do najboljeg igrača Brooklyn Netsa Derona Williamsa

Nevjerojatnom lakoćom ubacio je Bogdanović 22 koša za 32 minute (šut iz igre 9-12), a nakon četvrte pobjede Netsa u prvih šest utakmica sezone o njemu je vrlo pohvalno govorio i najveća zvijezda kluba Deron Williams, čovjek kojeg ruski milijarder Mihail Prohorov godišnje plaća nešto manje od 20 milijuna dolara (19.754,465).

'Bogdanović je 'rookie', ali ne i na terenu jer mu je igra na visokoj razini. Ima svega 25 godina i tko zna koliko NBA utakmica ispred sebe. Bogdanović je sjajan igrač koji nema slabosti. Može kvalitetno dodati, zna zabiti, dobar je u driblingu, može se spustiti pod koš. Zaista puno znači ovoj momčadi', kazao je Williams koji je Orlandu ubacio 18 koševa uz sedam asistencija.

I trener Netsa Lionel Hollins, koji je od prve utakmice vjerovao u 25-godišnjeg Bogdanovića, objasnio je onima koji su iznenađeni igrom Mostarca sljedeće:


'Želio sam Bogdanovića u momčadi, vidjeli ste i zašto. Svi smo znali koliko vrijedi. On nije neka tajna. Igrao je dobro u Europi, igrao je na Svjetskom prvenstvu. On je kvalitetan košarkaš', je iskusni trener Netsa.

Bogdanović, koji s Netsima ima trogodišnji ugovor, sigurno zbog ovoga neće umisliti kako je postao NBA zvijezda. Svjestan je kako je pred njim još dug put, ali će mu ova utakmica itekako poslužiti kako bi stekao sigurnost.

'Dobio sam nekoliko kvalitetnih lopti i ovo se pretvorilo u moju najbolju utakmicu u dresu Netsa', kazao je Bogdanović kojeg je veteran Kevin Garnett nekoliko puta sjajno uposlio briljantnim dodavanjima.

'Super sam se osjećao, posebice jer sam imao veliku minutažu. To je bilo ključno jer mi je podiglo samopouzdanje', dodao je Bogdanović koji je u NBA stigao iz turskog Fenerbahce Ulkera, a u Netsima ove sezone ima plaću 3,3 milijuna dolara.