GIMNASTIKA

Žugec izborio finale i s velikom pogreškom pa najavio: Nadam se medalji

29.03.2024 u 18:43

Bionic
Reading

Prvog dana kvalifikacija Svjetskog gimnastičkog Challenge kupa u Antalyji nastupilo je troje hrvatskih predstavnika. Mateo Žugec je na konju s hvataljkama izborio finale, u istoj disciplini Liam Rabić je zauzeo 12. mjesto, dok je Sara Šulekić bila deveta na dvovisinskim ručama i prva je rezerva za finale u nedjelju

Član varaždinske Vindije Mateo Žugec u odličnoj je formi. Varaždinac je samo nastavio niz dobrih rezultata. Prošlog je tjedna izborio nastup na Europskom prvenstvu u Italiji. Uspio je dohvatiti i Svjetski kup u Bugarskoj, a u kvalifikacijama u Antalyji i s većom pogreškom uspio se plasirati u finale. Zauzeo je osmo mjesto s ocjenom 13.500.

"Znao sam da mogu, bilo je gusto do samog kraja. Vježba je bila tip-top i na predzadnjem elementu sam napravio veliku grešku, te nije ocjena kakvu sam očekivao, no i sa tom ocjenom sam uspio ući u finale gdje se nadam borbi za medalju. Presretan sam i prezadovoljan," kazao je.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama nastupio je i Liam Rabić, 20-godišnji član ZTD-a Hrvatski sokol završio je dvanaesti s ocjenom 13.150.

"Kvalifikacije nisu baš završile kako sam očekivao. Krenuo sam dosta loše u vježbu i na početku sam napravio manju pogrešku što me izbacilo iz ritma. Ostatak vježbe je bio sasvim dobar, možda je bilo nekoliko sitnih pogrešaka, ali ništa strašno," dodao je.

Kazahstanac Nariman Kurbanov s uvjerljivo najboljom ocjenom završio je današnje kvalifikacije na konju s hvataljkama. Kurbanov je dobio ocjenu 15.600, čak sedam desetinki više od drugoplasiranog Jordanca Ahmada Abu Al Souda.

Sara Šulekić Challenge kupove u Antalyji i Osijeku koristi kao pripremu za posljednji kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre - Svjetski kup u Dohi. U sjajnoj konkurenciji na dvovisinskim ručama Šulekić je danas u Turskoj zauzela deveto mjesto.

"Cilj mi je bio ići nešto lakšu vježbu, ali da je odradim sa što manje grešaka, što sam i uspjela. Zadovoljna sam, čak sam imala najmanji odbitak za izvedbu u karijeri. Završila sam deveta, nadomak finala. Ne tugujem, okrećem se idućem natjecanju i treninzima za natjecanje u Osijeku," kazala je.

Najbolja u kvalifikacijama na dvovisinskim ručama bila je Kineskinja Fanyuwei Yang ispred sjajne Brazilke, ponajbolje gimnastičarke svijeta Rebece Andrade.

U subotu je na rasporedu drugi dan kvalifikacija. Tina Zelčić borit će se za finale na gredi, a mladu Milu Prpić uz nastup na gredi očekuje i vježba na parteru.