SLALOM, FLACHAU

Zrinka Ljutić odradila odličnu prvu vožnju; smiješi joj se rezultat karijere

10.01.2023 u 18:36

Bionic
Reading

Austrijski Flachau domaćin je noćnoj utrci svjetskog kupa za skijašice. Petra Vlhova odvozila je najbrži prvi 'lauf', a iza nje su Mikaela Shiffrin (+0.17) i naša Zrinka Ljutić (+0.58). U drugoj vožnji skijat će i Leona Popović, koja je u cilj ušla kao 23.

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić, koja nije završila prva dva laufa na posljednje dvije utrke, na Sljemenu te potom u Kranjskoj Gori, sada je sve popravila u austrijskom Flachau.

Trenutno je na trećem mjestu, a za vodećom Slovakinjom Vlhovom zaostaje 58 stotinki. Ispred nje je i Amerikanka Shiffrin, koja je iza Slovakinje 17 stotinki, odnosno 41 stotinku ispred naše skijašice.

Svjetska juniorska prvakinja u slalomu na stazu je izašla sa startnim brojem 17 i spustila se bez pretjeranog respekta, riskirajući i puštajući brzinu na svim dijelovima na kojima je to bilo moguće. Njezina vožnja nije bila bez pogrešaka, ali nijedna nije bila takva da bi ju usporila ili izbacila iz ritma, a imala je i najbolje vrijeme između prvog i drugog prolaznog vremena. Najveći dio zaostatka za Vlhovom nakupila je između zadnjeg prolaza i cilja (+0.48).

Iza Zrinke, na četvrtom mjestu je njemačka skijašica Lena Dürr, čiji je zaostatak za vodećom 96 stotinki.

Zrinka Ljutić dosad je u svjetskom kupu imala četiri plasmana u Top 10, ali nikad nije bolja od petog mjesta. Sada nam se čini vrlo realnim uspon na pobjedničko postolje.

Druga hrvatska predstavnica, Leona Popović zaostaje 3.16 sekunde za Slovakinjom, te je prvi lau okončala kao 23., odnosno izborila je plasman u drugu vožnju koja počinje u 20.45 sati.

Nažalost, bez prijenosa na HTV-u.