KUSTIĆ ŽELI ISTINU

Zna se otkud su navijači koji su unijeli ustašku zastavu na Rujevicu

15.09.2023 u 00:02

Bionic
Reading

Policija je brzo reagirala te je našla trojac odgovoran za unošenje ustaške zastave na stadion Rujevica, tijekom utakmice kvalifikacija za Euro 2024. godine, između Hrvatske i Latvije

Uefa je pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a zbog unošenja ustaške zastave na stadion, a kojeg je prema tvrdnji HNS-a, potencirao FARE.

No, bez obzira tko je fotografije proslijedio, puno je više pitanja kako se ta zastava našla na stadionu. U HNS-u sumnjaju u sabotažu, odnosno nečiju prljavu radnju.

A dok policija ne utvrdi tko stoji iza spomenutog trojca, Sportske novosti su doznale o koje je riječ i odakle taj trojac dolazi.

Mladići koji su na Rujevicu donijeli ustašku zastavu, što je predmet prvog postupka, sa sjevera su Hrvatske iz sela koja se nalaze u okolici Čakovca na pravcu prema Varaždinu, hrvatski državljani, Hrvati po nacionalnosti, najmlađi od trojice koje je policija privela na stadionu je 2000. godište.

Prema evidenciji o prodanim ulaznicama za nogometne utakmice, u posljednjih 13 godina nisu na svoje ime kupili niti jednu kartu za niti jedan susret Hrvatske, Dinama, Hajduka niti Rijeke. Za ogled na Rujevici također nisu imali ulaznice na svoje ime, a prema onome što Sportske novosti neslužbeno znaju iz policijske istrage, kazali su kako su ih dobili, ali nisu htjeli otkriti od koga. Branili su se tezom kako nisu znali da je to zabranjene zastava.

Protiv njih je podnesena prekršajna prijava, nakon čega su pušteni kući. No, HNS je najavio da će ih tužiti za naknadu štete.