iskreni Cassano

Zločesti dečko talijanskog nogometa žestoko opleo po Cristianu Ronaldu kao nitko prije njega; rekao je o zvijezdi Juventusa ono o čemu svi šute

18.02.2021 u 12:34

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Porta na svom Dragau nadigrali Juventus 2:1, u sklopu prvih utakmica osmine finala Lige prvaka, na udaru kritika našao se Cristiano Ronaldo

Podsjetimo, Porto je do dva gola prednosti stigao pogocima na početku prvog i drugog poluvremena. Nakon nešto više od minute igre Iranac Mehdi Taremi je iskoristio slabašno dodavanje Bentancura prema Juventusovu vrataru Szczesnom i ugurao loptu u mrežu. Za 2:0 nakon svega 25 sekundi igre u drugom poluvremenu strijelac je bio Malijac Moussa Marega na dodavanje Manafe.

Jedini gol za Juventus zabio je Federico Chiesa u 84. minuti nakon dodavanja Adriena Rabiota.

A Cristiano Ronaldo? Za neke je bio toliko loš i neprimjetan da su odlučili žestoko udariti po njemu.

Najglasniji je bio 38-godišnji Antonio Cassano, nekadašnji igrač klubova kao što su Roma, Real Madrid, AC Milan, Inter i drugi, poznat i kao zločesti dečko talijanskog nogometa. Za vrijeme igračke karijere Cassano, koji je bio sjajan tehničar i strijelac, bio je poznat i po svom temperamentu, lošem ponašanju i nedostatku discipline.

'Uvijek sam govorio, krenuvši od toga kako je on fenomen koji je dosad zabio milijardu golova, da bi s idejom nogometa kakav ima Andrea Pirlo mogao imati problema', kazao je Cassano dodavši:

'OK, on zabija prosječno gol po utakmici i to je istina, ali se isto tako bori s Pirlovom idejom nogometa.'

No, Cassano, koji je uvijek bio poznat da nema dlake na jeziku, još je rekao:

'Uvijek je bio pomalo sebičan, ne zanima ga što drugi postižu golove, igrač je koji živi da bi postigao gol. Ne živi za igru, ne živi za odličnu utakmicu. Živi za gol i u ovom trenutku situacija je sve gora. Paradoks je u tome što je Juventus kupio igrača koji je osvojio pet naslova u Ligi prvaka, a u biti ima tako puno problema u igri', završio je Cassano koji nije štedio jednog od najboljih nogometaša svih vremena.

No, isto tako je javno rekao ono o čemu svi šute i opleo je po Ronaldu kao nitko prije njega.

  • +5
Porto - Juventus, osmina finala Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: ESTELA SILVA