SVE JE SPREMNO

Zlatna pirueta bit će pravi spektakl; u Sisak dolazi čak 177 klizačkih zvijezda, a među njima svoje adute ima i Hrvatska

04.12.2021 u 08:09

Bionic
Reading

Siščani i Siščanke imaju izuzetnu čast biti domaćini natjecanju iz serije ISU Challengera - Zlatnoj pirueti, i to u novoj sisačkoj Ledenoj dvorani Zibel od 9. do 11. prosinca u koju dolazi čak 177 klizačkih zvijezda

Na ovogodišnju Piruetu dolaze natjecatelji iz 31 zemlje svijeta, Azije, Europe, Amerike i Australije. Prijavljeno je 37 klizačica, 36 klizača, 24 plesna para i rekordan broj sportskih parova, čak 28.

Od hrvatskih klizača nastupit će pojedinci Hana Cvijanović, Charles Henry Katanović i Jari Kessler te naš sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru.

Među nizom velikih imena koji su prijavljeni za ovogodišnje natjecanje, po treću uzastopnu pobjedu u Hrvatsku dolazi velika američka zvijezda Jason Brown. Konkurencija će mu biti viceprvak Europe iz 2020. godine Artur Danielian, sjajni Korejac Junhwan Cha, Kanađanin Keegan Messing i mnogi drugi. Dolaze i odlične klizačice, prije svih Young You iz Koreje, Ruskinja Ksenija Sinicina, niz vrhunskih sportskih i plesnih parova.

Pirueta je posljednje natjecanje u Challenger seriji ove godine, održava se istoga vikenda kao i finale Svjetskog kupa na kojem nastupa samo 8 najboljih klizača iz cijeloga svijeta, a razlog velikog broj prijava je zbog toga što je to mnogima zadnje natjecanje prije Zimskih olimpijskih igara.

Prije njih odvija se još jedino Europsko prvenstvo u siječnju i njegov pandan natjecanje Četiri kontinenta. Vjerujemo da svi u Hrvatsku dolaze izbrusiti formu i provjeriti programe prije Zimskih olimpijskih igara.

Ulaznice za Zlatnu piruetu moći će se kupiti na blagajnama Ledene dvorane Zibel i na recepciji Gradskog bazena te rezervirati putem mrežne stranice Športsko-rekracijskog centra Sisak.

Više informacija pronađite na https://src-sisak.hr/zlatna-pirueta/