Hrvatski izbornik odlučio

Zlatko Dalić objavio popis igrača za Cipar i Slovačku, na kojem nema jedne velike zvijezde koja igra fantastično: Raduje nas povratak Luke Modrića, ali...

20.09.2021 u 12:12

Bionic
Reading

Kao što je bilo i najavljeno izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je širi popis od 24 igrača uoči novih kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo 2022. protiv Cipra i Slovačke u listopadu

Uz 24 igrača koja je Zlatko Dalić pozvao treba reći kako je poslao i šest pretpoziva, a na toj listi je dosad standardni stoper Duje Ćaleta-Car. No, najvažnije je savakako da je u kadru opet kapetan Luka Modrić koji je propustio tri utakmice u rujnu zbog ozljede.

>> [FOTO] Ante Rebić zaludio Talijane; našeg odbačenog reprezentativca uspoređuju s jednim od najboljih svih vremena...

Nakon uspješnog mjeseca rujna, kada je sa sedam osvojenih bodova u tri utakmice zadržala prvo mjesto u skupini, hrvatsku nogometnu reprezentaciju čeka nastavak Europskih kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Vatreni 8. listopada gostuju u Larnaci kod Cipra, a potom će 11. listopada u Osijeku ugostiti Slovačku.

Reprezentacija će se okupiti 4. listopada u Zagrebu gdje će trenirati do 7. listopada i odlaska u Larnacu, a u Osijek putuje odmah nakon utakmice s Ciprom, objavio je HNS.

Nakon što je propustio okupljanje u rujnu zbog ozljede, Dalićev popis ponovno predvodi kapetan Luka Modrić.

'Nakon uspješnog rujna, naravno da sada s puno optimizma, pozitivne energije i samopouzdanja dočekujemo novo okupljanje. Međutim, moramo biti svjesni da sve dobro što smo napravili moramo sada potvrditi s još šest bodova, a da to možemo samo uz potpunu koncentraciju, pristup i zajedništvo koje smo imali na prošlom okupljanju', kazao je izbornik Zlatko Dalić.

'Cipar i Slovačku već smo pobjeđivali u ovom ciklusu, i prihvaćamo ulogu favorita u obje utakmice, ali ponavljam - moramo biti na svom maksimumu. Uvjeren sam da će pozvani igrači uspješno odgovoriti tom izazovu, a naravno da nas posebno raduje povratak Luke Modrića koji je kao igrač i lider od neprocjenjive važnosti za nas', dodao je Dalić.

Treba reći kako Dalić opet nije pozvao napadača Antu Rebića, zvijezdu AC Milana koji igra iu životnoj formi. Nepoštivanje izbornika i suigrača mu je presudilo iako su mnogi bili uvjereni kako će izbornik i temperamentni Rebić sve izgladiti do ovog ciklusa.

Popis igrača za utakmice protiv Cipra i Slovačke:

  • Vratari: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Ivica Ivušić (Osijek), Ivo Grbić (Lille).
  • Obrambeni: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Josip Juranović (Celtic), Mile Škorić (Osijek), Filip Uremović (Rubin Kazan), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Josip Stanišić (Bayern).
  • Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (West Ham), Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb), Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt).
  • Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Marko Livaja (Hajduk).
  • Pretpozivi: Duje Ćaleta-Car (Olimpique de Marseille), Ante Budimir (Osasuna), Antonio Mirko Čolak (Malmö), Simon Sluga (Luton Town), Kristijan Lovrić (Gorica), Nikola Moro (Dinamo Moskva).