POVRATAK NOGOMETU

Zizou: Real je za mene platio previše

09.04.2009 u 16:55

Bionic
Reading

Veličanstveni Francuz alžirskog porijekla Zinedine Zidane otišao je u mirovinu 2006. godine, no mogao bi se uskoro vratiti nogometu. Naravno, ne u igračkom smislu, već kao jedan od stručnih suradnika. I to u svom bivšem klubu - madridskom Realu. Ipak, postoji jedan uvjet

Nekad najbolji nogometaš svijeta Zinedine Zidane otvoreno je stao uz predsjedničku kandidaturu Florentina Pereza, koji želi povratak na funkciju u madridskom Realu. Ako se to dogodi, Zidaneovi su izgledi za povratak nogometu gotovo sigurni.

Zizou je tijekom, ali i nakon igračke karijere imao odličan odnos s najvećim favoritom za mjesto predsjednika Reala.

'Florentino će sigurno izvesti nešto genijalno kada krene izborna utrka. Realu je neophodan karizmatičan predsjednik, netko tko ima veliku želju vratiti klub na vrh. Perezova najveća vrijednost je to što zna privući prave ljude i što je jako odlučan i predan svom poslu', naglasio je Zidane i najavio smjenu aktualnog predsjednika Ramona Calderona.

Bivši francuski reprezentativac je kao primjer Florentinove odlučnosti naveo svoj dolazak u Real, za tada rekordnih 66 milijuna eura.

'Kad sam potpisao ugovor, rekao sam mu da je ta svota prevelika. Odgovorio mi je da je bio spreman ponuditi i više. To je njegova politika. Kada Florentino nešto želi, on to i realizira. Kasnije, kada sam postigao onaj gol u finalu Lige prvaka 2002. godine protiv Bayera, rekao mi je: Vidiš, takvim golom vratio si sve što sam uložio u tebe', ispričao je Zidane.

Osvrnuo se Zidane i na svoj (mogući) povratak u Real: 'Osjećam da sam napokon spreman vratiti se u nogomet. Održao sam odličan odnos s Florentinom. Postoji velika mogućnost da se on vrati na Santiago Bernabeu, a ja mogu samo potvrditi da bih bio oduševljen kada bi me zamolio da mu budem savjetnik.'