SRAMOTNA REAKCIJA

Zidane junior udario protivnika tamo gdje najviše boli

31.01.2013 u 12:57

Bionic
Reading

Enzo Zidane, 17-godišnji sin slavnog francuskog bivšeg nogometaša Zinedinea Zidanea, krenuo je stopama svog oca već u juniorskom pogonu Real Madrida...

Ovih se dana u Kataru, točnije Dohi, održava klupsko natjecanje do 18 godina starosti, a jedan od sudionika istog je i madridski Real. 'Kraljevski klub' je igrao utakmicu protiv ASPIRE akademije iz Katara, a Enzo Zidane zaradio je isključenje nakon manje od devet minuta igre.

Zidane junior ušao je u klizeći duel sa suparničkim igračem, kojeg je, nakon dovršenog starta, dodatno nogom udario u mjesto koje muški rod najviše boli. Sudac je istoga trenutka poslao mladog španjolskog reprezentativca u svlačionicu. Enzo je dosada zaigrao za mladu, do 15 godina starosti reprezentaciju 'furije', te posjeduje dvojno državljanstvo (francusko i španjolsko) od 2006. godine.


Podsjetimo, njegov je otac Zinedine Zidane udario glavom u Materazzijeva prsa u finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva 2006. godine u Njemačkoj. Francuski je veznjak u 20. minuti produžetka dobio crveni karton, a Talijani su na kraju bili bolji u izvođenju jedanaesteraca i postali svjetski prvaci.

Francuz je nakon susreta izjavio da je Materazzi vrijeđao njegovu majku, te da je zato povukao taj potez, koji je krajem prošle godine postao i dio pariškog muzeja.