MIŠLJENJE LEGENDE

'Žene u Formuli 1? Nisu mentalno spremne!'

15.04.2013 u 16:52

Bionic
Reading

Britanska vozačka legenda Stirling Moss (83) dala je svoj sud o ženama u Formuli 1, a to mišljenje sigurno se neće svidjeti nježnijem spolu

Sir Stirling Moss je možda najbolji vozač Formule 1 koji nikada nije osvojio svjetsko prvenstvo. U karijeri je stigao do 16 pobjeda i njegovo mišljenje se jako cijeni. Sada se suočio s pitanjem – djevojke za volanom bolida u Formuli 1.

'Mislim kako imaju fizičku snagu, ali ne znam jesu li mentalno spremne za utrke. Problem je što su utrke prilično naporne. Imali smo utrke koje su trajale po tri sata. Trebate za to ogromnu koncentraciju. Sada su one samo sat i 10 minuta', pričao je Moss za engleske medije te dodao:

'Psihički stres je prevelik za žene i jednostavno ne mislim da imaju sposobnost pobijediti u utrci u Formuli 1.'

 

Spomenimo kako se samo pet žena u povijesti okušalo u utrci u Formuli 1, a posljednji puta 1992. Od njih je samo jedna stigla do bodova, odnosno pola boda. Bila je to Talijanka Lella Lombardi koja je na skraćenoj utrci 1975. prošla kao šesta kroz cilj.

Inače, sir Mossu je ubrzo odgovorila Susie Wolff koja je drugu sezonu zaredom testna vozačica u Williamsu:

'Imam mnogo respekta prema sir Stirlingu, ali mi smo živjeli u različitim vremenima. Dok se on natjecao, svaki ulazak u automobil bilo je stavljanje života na kocku, ali F1 je tehnološki napredovao i sada je mnogo sigurniji.'