BJELICA VS JURČIĆ

Ždrijeb Lige prvaka: Dinamo protiv bečke Austrije!

13.08.2013 u 15:24

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama i njihovi navijači saznali su na ždrijebu u švicarskom Nyonu da će plavi treći uzastopni nastup u Ligi prvaka tražiti protiv bečke Austrije. Prvi dvoboj na rasporedu je u Maksimiru

Dinamo je kao nositelj u 'champions route' dijelu od pet potencijalnih protivnika već na samom početku ždrijeba u Nyonu izvukao bečku Austriju. Prvi dvoboj je na rasporedu u Maksimiru 20. ili 21. kolovoza, a uzvrat tjedan dana kasnije u Beču. Pobjednici dvoboja odlaze u Ligu prvaka, a poraženi će igrati skupine Europske lige.

Bečka je momčad, kao i Dinamo, igrala u 3. kolu kvalifikacija, u kojem je jedva prošla islandski Hafnarfjordur s ukupnim rezultatom 1-0. Austria je slavila u prvoj utakmici pred svojima navijačima, dok je uzvrat na Islandu okončan bez pogodaka.

Dinamo je na daleko uvjerljiviji način prošao moldavski Šerif s ukupnim rezultatom 4:0. U Zagrebu je bilo minimalnih 1:0, dok je u uzvratu momčad Krune jurčića u potpunosti nadigrala moldavskog prvaka i slavila s 3:0.

Raspored odigravanja play-off runde kvalifikacija za LP bit će poznat nešto kasnije. Zasada je poznato da će se prve utakmice odigrati 20/21 kolovoza, a uzvrati 27/28.

Maribor kojeg vodi Ante Čačić pokušat će izboriti ulazak u skupinu Lige prvaka preko češkog prvaka Viktorije Plzen, dok će bugarski Ludogorec svoj povijesni ulazak u LP tražiti preko švicarskog Basela.

Champions route:

Dinamo - Austria Beč
Ludogorec - Basel
Viktoria Plzen - Maribor
Šahter - Celtic
Steaua - Legia

League route:

Lyon - Real Sociedad
Schalke - Metalist
Pacos de Fereira - Zenit
PSV - Milan
Fenerbahče - Arsenal