panika na siciliji

Zbog više od 120 milijuna eura duga Palermu prijeti gašenje

06.06.2017 u 21:22

Bionic
Reading

Sada već bivši talijanski nogometni prvoligaš Palermo nalazi se pred gašenjem nakon što je tužitelj u Palermu pokrenuo preliminarnu istragu protiv kluba zbog nagomilanih financijskih dugova

Klub je dužan više od 120 milijuna eura i ako se hitno ne pronađe formula spasa, slijedi bankrot i selidba u najniži rang natjecanja.

Palermo je ove sezone ispao iz Serie A, klub je napustio predsjednik Maurizio Zamparini, a otišao je i sportski direktor Nicola Salerno. Dio sezone u klubu je, kao Zamparinijev savjetnik, radio i umirovljeni hrvatski reprezentativac Dario Šimić, no momčad se na kraju ipak nije uspjela spasiti ispadanja u Serie B.

Klub je nedavno preuzeo Paul Baccaglini, no problemi su ostali. Talijanski mediji navode kako spas leži u prodaji kluba. Navodno, postoji nekoliko potencijalnih investitora.

Prošle sezone za Palermo je branio bivši igrač zaprešićkog Intera Josip Posavec, a prvi strijelac momčadi bio je još jedan igrač Intera Makedonac Ilija Nestorovski. S 11 zabijenih golova u prvenstvu Nestorovski je prvi strijelac kluba, a nakon ovako sjajne sezone samo se čeka tko će ga kupiti.

Palermo u svojoj povijesti nikada nije bio prvak Italije, a tri puta je poražen u finalu talijanskog Kupa.