ZAČARANI KRUG

Zbog poraza u Melbourneu jednom je treneru dao otkaz, a sada je drugi dao njemu

06.02.2024 u 20:29

Bionic
Reading

Proslavljeni njemački tenisač Boris Becker u utorak je objavio da napušta poziciju glavnog trenera 20-godišnjeg danskog igrača Holgera Runea, samo četiri mjeseca nakon što su započeli suradnju.

'Zbog profesionalnih i privatnih obveza, ne mogu dati Holgeru ono što mu je sada potrebno da bi napredovao', priopćio je Becker putem svog službenog profila na društvenoj mreži X (bivši Twitter).

Becker i Rune su počeli surađivati u listopadu prošle godine. U tom razdoblju najbolji danski tenisač je došao do polufinala ATP 500 turnira u Baselu, poražen je u četvrtfinalu pariškog Mastersa od Novaka Đokovića, a onda je na ATP Finalu u Torinu izgubio od Sinnera i Đokovića u skupini, dok mu je Tsitsipas predao meč nakon samo tri gema.

Inače, prošlog tjedna, nakon lošeg nastupa na Australian Openu iz Runeovog tima su potvrdili kako švicarski trener Severin Luethi više neće raditi s 20-godišnjim Dancem.

Rune je u novoj sezoni bio finalist u Brisbaneu i polufinalist u Montpellieru, gdje je predao meč Borni Ćoriću kad je hrvatski tenisač vodio sa 6:3, 4:1, a na Australian Openu je zaustavljen već u 2. kolu od Francuza Arthura Cazauxa.

Becker, koji je angažiran kao stručni komentator na Eurosportu, nije bio uz Runea u Australiji, jer ima ograničenu mogućnost kretanja zbog parnice u kojoj je na londonskom sudu proglašen krivim za financijske malverzacije u slučaju u slučaju osobnog bankrota.

'Shvatio sam da bih morao mnogo više biti Holgeru na raspolaganju, da bi on bio uspješan. Želim mu sve najbolje i uvijek ću biti njegov najveći navijač', poručio je šesterostruki Grand Slam pobjednik u svojoj objavi.

Rune je tako u tjedan dana ostao bez obojice trenera koji su bili u njegovom stručnom stožeru, jer je prije Beckera iz tabora danskog tenisača otišao i Švicarac Severine Luethi, izbornik švicarske Davis Cup reprezentacije i bivši trener Rogera Federera.