ČUTURA O CIBOSIMA

'Zašto bi Strawberry trebao razumjeti tko je to Dario Šarić?'

28.11.2012 u 20:24

Bionic
Reading

Kraj sapunice i potpis 18-godišnjeg Darija Šarića na četverogodišnji ugovor s Cibonom prokomentirao je i bivši cibos Zoran Čutura

Za portal Igralište.hrČutura u uvodu piše o Šariću kao igraču Zagreba u kojem je dominirao s mlađim kategorijama te kakav je na njega osobno dojam ostavio kada su razgovarali.

Tako Čutura između ostalog piše:

'S vremenom se iskristaliziralo kakva je Dariova projicirana košarkaška budućnost – treba naći sredinu koja će ga pažljivo razvijati, podređujući kompletan pogon upravo tome, kako bi za godinu/dvije/tri izašao na NBA draft, i prvim ugovorom isplatio sve one koji u dugom redu čekaju s ispruženom desnicom. Upravo zbog toga i nije bilo ozbiljnog, velikog europskog kluba koji bi ga uzeo – kvragu, zašto bismo savili kičmicu na taj način? No Ciboni je upravo to trebalo. Je li vuk sit, a ovce su na broju? Možda, s vremenom bi se mnogi mogli smatrati ovcama...', piše između ostalog Čutura i dalje piše:

'Cibona je u rezultatskim, financijskim, stručnim i organizacijskim poteškoćama, ovaj će im transfer odlično doći da malkice poboljšaju imidž. To što pristaju na pravila igre i na neko vrijeme praktički postaju taoci Šarića i njegovih težnji, za sada nije bitno. Ako kompromisima i sinergijom svih uključenih u ovaj veliki posao uspiju sustav održati stabilnim, bit će to velika stvar. Inače bi se moglo dogoditi da za mjesec-dva opet čitamo tko u Ciboni ne radi dobro, tko griješi, tko Dariju uništava karijeru, kao što smo čitali o Zagrebu i ljudima iz Zagreba. Malo strpljenja, majku mu, ne bi škodilo. Makar je to puno lakše reći nego provesti u djelo, puno je to vremena, puno utakmica, puno treninga, puno dana i minuta, puno ljudi. Zašto bi, recimo, jedan Strawberry trebao razumjeti tko je to Dario Šarić? Ili veteran Kus, koji je preko leđa prevalio sve i sva? A trebali bi više 'šljakati' za njega, nego za sebe.'

O NBA draft i mogućoj zaradi mladog Šarića u kolumni je Čutura napisao sljedeće:

'Kako bismo imali bolju ideju kakvi su novci u pitanju, budimo konkretni – prvi izbor ovogodišnjeg drafta Davis potpisao je trogodišnji zajamčeni ugovor s Hornetsima vrijedan 16 milijuna dolara, peti izbor Robinson je s Kingsima potpisao zajamčene dvije godine za nešto manje od sedam milijuna, a deseti izbor Rivers je s Hornetsima usuglasio dvije sezone za 4,5 milijuna. Tako da će se iz tog budućeg, daj Bože da ga bude, Šarićevog NBA ugovora stvarno moći naplatiti svi. I Klemm zaštitari, koji su osigurali odštetu', piše kolumnist portala Igralište.hr Čutura.

Cijelu kolumnu možete pročitati OVDJE