najstarije natjecanje

Započela 55. Zlatna pirueta, vratila se u Zagreb nakon dvogodišnjeg izbivanja

06.12.2023 u 18:33

Bionic
Reading

Na klizalištu zagrebačkog Velesajam započela je 55. Zlatna pirueta, najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju

Na svečanom otvaranju nastupile su juniorska i seniorska ekipa Zagrebačkih pahuljica te najbolja hrvatska mlada klizačica, 12-godišnja Paola Kašnar, čiji je nastup publika nagradila gromoglasnim pljeskom.

Svečanom otvorenju 55. Zlatne piruete prisustvovali su gosti iz javnog i političkog života pa je tako zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Kristina Singer u ime gradonačelnika Grada Zagreba izrazila zadovoljstvo vraćanjem Piruete u Zagreb.

“Prekrasno je vidjeti mlade djevojke usklađenih pokreta ovdje na ledu. Njihova snaga i utreniranost u skladu s umjetničkim dojmom govori puno o odricanjima za dobrobit ovoga sporta. Nadam se da će stvari uskoro promijeniti i krenuti na bolje te da ćemo se vratiti u Dom sportova. Svima želim puno uspjeha na 55. Zlatnoj pirueti“, poručila je Singer.

Tajnica Saveza sportova grada Zagreb Suzana Šop čestitala je svima na uspješnoj organizaciji i natjecateljima poželjela sreću.

  • +8
Otvorenje 55. Zlatne piruete Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

“Organizatorima, trenerima i volonterima čestitam na uspješnoj organizaciji. Svima želim puno sreće, a klizačicama i klizačima uspješne nastupe.”

Predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden pozdravila je sve nazočne i proglasila je 55. Zlatnu piruetu otvorenom, a u svom govoru posebno se osvrnula na povratak Zlatne piruete u Zagreb.

“Slijedom nesretnih okolnosti, tu prije svega mislim na razoran potres koji nas je izbacio iz Doma sportova, dvije prethodne Zlatne piruete održali smo u Sisku. Svi se radujemo povratku u Zagreb, premda s velikim nestrpljenjem očekujemo i povratak u Ledenu dvoranu Doma sportova“.

Zagrebačkoj publici prvi se predstavljaju sportski parovi kratkim programom tijekom srijede, a nakon njih na led će klizači među kojima i hrvatski predstavnik Jari Kessler.