nervozni nino bule

Zapisnik s derbija iz Osijeka otkriva zašto je pomoćnik Nenada Bjelice isključen; pale su teške riječi, a ubrzo je stigla i iskrena isprika

14.02.2022 u 09:56

Bionic
Reading

Nakon derbija 23. kola Hrvatski Telekom Prve lige, u kojem je Osijek pred 3400 gledatelja na stadionu Gradski vrt pobijedio Rijeku 1:0, najviše se govorilo o isključenju pomoćnog trenera domaćih Nine Bule

U derbiju je gol odluke zabio Sava-Arangel Čestić u 85. minuti pogodivši vlastitu mrežu, ali derbi će ipak biti zapamćen po spornom trenutku koji se dogodio u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Naime činilo se kako je Anton Krešić - prilikom skoka s Caktašem - igrao rukom nakon ubačaja u šesnaesterac Rijeke. Glavni sudac utakmice Fran Jović gledao je snimku te je nakon konzultacije s kolegama u VAR sobi odlučio da nema penala (zaključili su da je lopta pogodila Krešića u rame).

Na tu je odluku burno reagirao pomoćni trener Osijeka Nino Bule te je dobacivao sucu i nešto mu govorio -i zbog toga zaradio crveni karton.

Jasno, ulog je bio ogroman i bilo je jasno kako Osijeku u utrci na naslov prvaka trebaju ta tri boda pa je logično da su svi u domaćem taboru bili jako nervozni.

Nešto kasnije službeni zapisnik utakmice otkrio je zbog čega je glavni sudac iz Zagreba isključio Bulu.

'Je**em vam mater u p***u', vikao je, kako se navodi, Bule.

Nakon toga se, kako stoji u zapisniku, u afektu obratio četvrtom sucu Marku Cestariću:

'Tebi ću se krvi napiti.'

No tu nije bio kraj. Ubrzo nakon što je Bule dobio crveni karton Jović je označio kraj prvog poluvremena te su u tunelu opet pale teške riječi. Navodno se Bule opet obratio četvrtom sucu Cestariću.

'Naći ću te kad-tad.'

Dodajmo toj priči da je sudac Jović također želio da se u zapisnik unese kako je Nino Bule, koji je isključen i nije imao dozvolu obavljati svoj posao, 'dolazio iza južnog gola, odakle je davao upute igračima'.

Nema sumnje kako će nakon ove prijave i zapisnika Disciplinska komisija HNS-a imati pune ruke posla.

Ubrzo je stigla i isprika Nine Bule:

'Ispričavam se sucima, gospodi Frani Joviću i Marku Cestariću i obiteljima zbog neprimjerenih riječi, koje sam izgovorio vruće glave. To nije način na koji sportski djelatnik treba komunicirati. Reagirao sam jer sam smatrao da suci nisu donijeli ispravnu odluku, no ništa ne opravdava moju reakciju. Vrlo sam emotivan, svaki trenutak utakmice proživljavam zajedno s momčadi i stožerom, što, opet, ne opravdava reakciju. Protiv gospode Jovića i Cestarića nemam ništa i želim još jednom naglasiti da mi je žao zbog svega što se dogodilo. Ne opravdava me što su riječi interpretirane na krivi način, ispričavam se i nogometnoj javnosti, sportskim djelatnicima, svjestan sam da sam najviše naštetio upravo sebi i svojoj momčadi - rekao je Nino Bule, prenosi 24sata.

  • +41
NK Osijek - NK Rijeka, HT Prva liga, 13.2.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL