ARGENTINAC ZABLISTAO

Zaista predivan gol u ljutom derbiju rijeke la Plate

18.04.2013 u 14:48

Bionic
Reading

Iako će se često čuti da je južnoamerički nogometni derbi dvoboj Brazila i Aregntine, nema većeg rivaliteta od ogleda Argentinaca i Urugvajaca. Možda u tu kategoriju stanu Škoti i Englezi, ali izvan Europe derbiju rijeke la Plate nema pandana

Urugvaj i Arentina međusobno su odigrali 198 seniorskih dvoboja reprezentacija što je apsolutni svjetski rekord, a u utorak je odigran i važan U17 dvoboja najvećih rivala.


U pitanju je kadetska Copa America, točnije njezina završna faza koja se tamo igra po ligaškom sustavu. U drugom kolu domaćin Argentina dočekala je Urugvaj i već nakon 12 minuta poveli 2:0. Oba gola zabio je najbolji strijelac turnira Sebastian Driussi, a prvi je bio upravo fantastičan. Izvan 16-erca je primio loptu na prsa i škaricama probio vratara koji uopće nije bio daleko od lopte. Pod gredu, gotovo savršeno.

Ipak, Urugvaj se vratio i poveo 3:2 da bi u završnici Argentina izvukla konačnih 3:3 i ovim spektakularnim remijem zadržala prenost na vrhu ljestvice ispred Brazila i Venezuele koji imaju isti broj bodova. Natjecanje završava 28. travnja, a već za tri dana igraju 'vječni favoriti' Brazil i Argentina.