liga prvaka

'Zagrebaši' su osam minuta prije kraja vodili, a onda su upali u 'crnu rupu'

23.11.2023 u 20:42

Bionic
Reading

U posljednjem susretu 8. kola A skupine rukometne Lige prvaka Zagreb je na gostovanju u Poljskoj izgubio od Industria Kielcea 28:24 (12:12)

Nakon što su prošlog tjedna u Zagrebu odigrali neriješeno 22:22, hrvatski i poljski prvaci odmjerili su snage u Kielceu. Bila je to još jedna neizvjesna utakmica, barem njezin veći dio. Zagreb je osam minuta prije kraja imao gol prednosti, no potom je sve prosuo. Poljaci su serijom 5:0 okrenuli rezultat i potom mirno priveli susret kraju.

Hrvatski sastav je sjajno otvorio utakmicu, poveo je 7:2 i 8:3. No, domaćin je do kraja poluvremena uspio izjednačiti na 12:12. Kielce je nakon početnih 1:0, tek na otvaranju drugog dijela stigao do novog vodstva (13:12).

Poljaci su u nekoliko navrata imali i dva gola prednosti, ali je Zagreb deset minuta prije kraja izjednačio na 21:21, da bi osam minuta prije kraja i poveo 22:21.

Nažalost, uslijedile su Zagrebove 'crne minute'. Poljaci su uzvratili s pet vezanih golova za 26:22, tri minute prije kraja posve se približivši pobjedi. Zagreb je smanjio na 26:23, no Kielce je razriješio sve dvojbe s još dva gola u nizu. Na koncu je završilo 28:24.

Poljski sastav su do četvrte pobjede u skupini predvodili Szymon Wiaderny s pet golova te Michal Olejniczak s četiri gola. Hrvatski rukometaš Igor Karačić dodao je dva gola, dok je Milosz Walach sakupio 10 obrana.

  • +5
RK Zagreb - Barlinek Industria Kielce Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Kod Zagreba, koji je upisao četvrti poraz, najefikasniji su bili Miloš Kos i Timur Dibirov s po pet golova, dok je Zvonimir Srna zabio četiri gola. Matej Mandić je imao 10 obrana.

Preostale tri utakmice iz skupine A igrane su u srijedu. U derbiju kola Aalborg i THW Kiel su odigrali 27:27, a za goste je nastupio hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak, međutim nije se upisao među strijelce.

Bez pobjednika je završio i susret između PSG -a i Kolstada (28:28), dok je mađarski Szeged na gostovanju pobijedio Eurofarm Pelister 28:27. Mario Šoštarić je zabio sedam, a Luka Stepančić pet golova za mađarski sastav.

Na ljestvici skupine vodi Kiel s 11 bodova, Aalborg ima 10, a Kielce se probio na treće mjesto, također s 10 bodova. Kolstad, PSG i Pick Szeged imaju po devet bodova, a zadnja dva mjeta drže Zagreb (6) i Pelister (0).

Standings provided by Sofascore