rukometna liga prvaka

'Zagrebaši' razbili jaki mađarski Szeged i ostali u igri za plasman u osminu finala

29.11.2023 u 20:35

Bionic
Reading

U utakmici 9. kola rukometne Lige prvaka Zagreb je u Areni pobijedio mađarski PICK Szeged 30:25 (17:12) i tako ostao u igri za plasman u drugu fazu natjecanja

Hrvatski prvak je odigrao sjajno prvo poluvrijeme u kojem je došao do prednosti 17:12, u kojem je briljirao Matej Mandić sa sedam obrana.

Zagreb je prelomio utakmicu u prvih 13 minuta drugog dijela kada je postigao pet golova, a nije primio niti jedan, dok se u strijelce upisao i golman Mandić, a hrvatska momčad je otišla na nedostižnu prednost 22:13.

Kod Zagreba su Zvonimir Srna i Ivan Ćupić zabili po šest golova, Lovre Klarica i Timur Dibirov dodali su po četiri, dok je Mandić ukupno imao 11 obrana. U mađarskom sastavu je Borut Mačkovšček zabio pet golova, Marin Jelinić tri, a Luka Stepančić i Mario Šoštarić po dva gola.

  • +11
RK Zagreb - Pick Szeged, rukomet, Liga prvaka, 29.11.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Zagreb je nakon devet kola na sedmom mjestu s bodom manje od Szegeda, a plasman u daljne natjecanje osigurava šest najboljih momčadi skupine. U ovoj skupini je Aalborg pobijedio Kolstad 29:18.

U 10. kolu Zagreb gostuje kod Pelistera 7. prosinca.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore