ZAHVALNA NA TOME

Zabrana nastupa u Wimbledonu šampionki spasila život!

05.08.2016 u 19:37

Bionic
Reading

Marion Bartoli priznaje da je liječnički pregled kojem je bila podvrgnuta u Wimbledonu bio ključan u njezinoj borbi za ozdravljenje od opasnog virusa zbog kojeg je posljednjih mjeseci drastično smršavila...

Prije tri godine osvojila je Wimbledone a ove su joj organizatori zabranili nastup. Činila se tada ova odluka nepravedna prema Marion Bartoli koja je trebala nastupiti u konkurenciji veteranki, no pokazala se ispravnom. Naime, 31-godišnja Francuskinja već mjesecima vodi borbu s opasnim virusom zbog kojeg je drastično smršavila i ima čitav niz fizičkih problema. U trenutku kad je trebala igrati u Londonu, bolest je bila u najopasnijoj fazi. Nakon pregleda liječnika nije dobila dopuštenje nastupiti.

'Na neki način su mi spasili život. Bila sam iznimno anemična i imala sam nisku razinu željeza, vitamina, svega. Da to nije otkriveno, sada bih bila mrtva,' izjavila je Marion Bartoli za francuski Paris Match.

Vjeruje da je virus pokupila tijekom jednog posjeta Indiji. Tijelo Francuskinje počelo je prvo odbijati hranu, a također su joj elektronički uređaji kao i nakit izazivali reakcije na tijelu. No nedavno je obavila transfuziju krvi nakon koje je na Instagramu objavila da po prvi put otkad se razbolila vidi 'svjetlost na kraju tunela'.

'Ovo je najgore razdoblje mog života, ali doktori su mi rekli da imam iznimnu mentalnu snagu. To je ono što mi je u prirodi,' kaže Bartoli koja se nada da će do kraja ljeta pobijediti opasnu bolest u potpunosti...