Za razliku od Beckhama Henry je izbaran u momčad sezone

Za razliku od Beckhama Henry je izbaran u momčad sezone

27.11.2012 u 21:52

Bionic
Reading

Sezona u MLS ligi je došla do samog kraja, pa će tako u subotu nogometaši Los Angeles Galaxyja i Houstona odlučiti o novom prvaku

Bit će to ujedno i posljednja utakmica u klubu iz Los Angelesa engleskog nogometaša Davida Beckhama koji, pak, nije izabran u najbolju momčad sezone. Tamo su se, pak, našli njegovi suigrači Landon Donovan i Robbie Keane, kao i francuski nogometaš Thierry Henry, inače član New Yorka, koji je jedan od glavnih kandidata i za titulu najboljeg igrača sezone.

Henry je ove sezone odigrao 25 utakmica, te je pritom postigao 15 pogodak, uz 12 podijeljenih asistencija.

Konkurenti Henryju za najboljeg igrača godine su napadač San Josea Chris Wondolowski, koji je sa 27 pogodaka bio uvjerljivo prvi strijelac lige, te vezni igrač Kansas Cityja Graham Zusi, koji je sa 15 asistencija prvi asistent lige, a uz to je još pet puta bio strijelac.

Momčad sezone MLS-a:

Golman: Jimmy Nielsen (Sporting Kansas City)

Braniči: Victor Bernadez (San Jose Earthquakes), Matt Besler (Sporting Kansas City), Aurelien Collin (Sporting Kansas City)

Vezni red: Osvaldo Alonso (Seattle Sounders), Landon Donovan (LA Galaxy), Chris Pontius (D.C. United), Graham Zusi (Sporting Kansas City)

Napadači: Thierry Henry (New York Red Bulls), Robbie Keane (LA Galaxy), Chris Wondolowski (San Jose Earthquakes)