CHINA CUP

Za Hrvatsku opet nesretni 11-erci; imamo novog rekordera

14.01.2017 u 10:48

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija zauzela je posljednje mjesto na China Cupu. Kao i u polufinalu, tako su i u utakmici za treće mjesto za Čačićeve izabranike bili kobni jedanaesterci. Nakon 90 minuta je bilo 1:1, a s bijele točke domaćin je bio precizniji s 4:3

Hrvatska reprezentacija sastavljena od većine igrača iz MAXtv Prve lige, u dobrom izdanju se predstavila na turniru u najmnogoljudnijoj azijskoj zemlji, bez obzira na konačno četvrto mjesto. Pojedinci poput Andrijaševića, Ivanušeca, Tudora, Pivarića... pružili su dobre partije pa nije nemoguće da u budućnosti naprave transfer u kineske klubove koji dobro plaćaju te tako riješe egzistenciju.

Što se tiče same utakmice, Hrvatska se nametnula od prve minute, pokušavala ponajviše preko bokova, ali pravih prilika nije bilo, osim jednog Tudorovog udarca glavom.

Prvu opasniju prigodu hrvatski nogometaši imali su u 35. minuti kada je Pivarić dodao za Ivanušeca na rubu kaznenog prostora, ali on je oklijevao i nije zaprijetio.

Međutim, dvije minute kasnije Ivanušec se iskupio. Mišić mu je dodao okomito, on je gurnuo u for Tudoru, ovaj mu dao povratnu, a zatim je Ivanušec sjajno pogodio s 12 metara za vodstvo Hrvatske.

Spomenimo kako je strijelac Ivanušec s 18 godina, mjesecom i 19 dana postao najmlađi strijelac u povijesti A reprezentacije. Skinuo je Ivana Rakitića (19 godina i šest mjeseci).

HRVATSKA: Prskalo - Juranović, Datković, Filipović, Pivarić - Mišić, Antolić (65. Perošević) - Tudor (68. Šitum), Ivanušec (80. Matas), Ozobić - Marić (46. Andrijašević)
KINA:Wenyi - Jiajun, Shanping (65. Jinxian Wang), Zhunyi (46. Gang Feng), Xiaodong - Huikang (46. Rentian Hu), Zhongguo - Jiakang (76. Jingbin Wang), Yunding, Zhongliu - Rentian

Kinezi su u nastavku krenuli na sve ili ništa, pojačali pritisak, ali su Čačićevi izabranici više prijetili.

U 58. minuti Tudor je iz kontre došao do kineskog šenaesterca, ali i pucao slabo pored gola.

U 79. minuti Šitum je dobio odličnu dugu loptu, ali je katastrofalno opalio iz prve i tako propustio zicer, jer se mogao slobodno sjuriti prema vrataru.

Kazna je stigla u 89. Jingbin je nakon ubačaja Denga izmakao Datkoviću i glavom zatresao mrežu Prskala.

Na samom kraju je Andrijašević fenomenalno potegao volej s 18 metara, ali je iz samih rašlji to izvadio kineski vratar.

Kod 11-eraca pogodili su Pivarić, Ozobić i Juranović, Perošević i Mišić bili su neprecizni, dok je Prskalo zaustavio jedan od četiri udarca Kineza.