LEHMANN ISKRENO

'Za Bundesligu je najbolje da Guardiola ode iz nje!'

02.12.2015 u 11:03

Bionic
Reading

Bivši njemački golman Jens Lehmann vjeruje da bi bilo najbolje za Bundesligu da Pep Guardiola napusti Bayern, jer su s njim Bavarci pretjerano dominantni...

Bayern ove sezone ima 13 pobjeda i jedan remi u Budesligi te sigurno grabi prema četvrtoj tituli u nizu, a jedan je od favorita i u Ligi prvaka. Sustav igre kojeg je ustrojio Pep Guardiola melje protivnika i jasno je da titula prvaka neće pobjeći Bavarcima.

No, hoće li španjolski stručnjak ostati sljedeće sezone, s obzirom da mu ugovor istječe na kraju ove? Neki se nadaju, za dobrobit Bundeslige, da neće.

'Bilo bi bolje za ostatak lige da ode. Možda bi tada Bundesliga bila uzbudljivija,' izjavio je za Bild Jens Lehmann te dodao:

'Teško da će Bayern naći adekvatnog nasljednika. Trostruka kruna koju je Heynckes osvojio je bila nevjerojatna, ali Guardiola je klub digao na sljedeći nivo.

Lehmann koji je s Arsenalom 2004. godine osvojio Premiership bez ijednog poraza postavio je upravo taj izazov pred Guardiolu.

'Trebali bi pokušati proći neporaženi kroz Bundesligu. Time bi ispisali povijest. O tome navijači Arsenala još danas pričaju, to je nešto što se rijetko poklopi,' kaže čovjek koji je skupio i 61 nastup za njemačku reprezentaciju.