napušta klupu

Xavi odveo Barcelonu u četvrtfinale Lige prvaka pa opleo po novinarima; evo zašto

13.03.2024 u 13:42

Bionic
Reading

Nakon što je Barcelona izborila plasman u četvrtfinale Lige prvaka treneru Xaviju Hernandezu stiglo je pitanje na koje nije imao odgovor

Prvi puta nakon sezone 2019/20. Barcelona je izborila četvrtfinale Lige prvaka nakon što je izbacila Napoli.

Iako pobjeda od 3:1 (ukupno 4:2) izgleda uvjerljivo nije bilo tako lako:

'Već sam ranije to rekao, ova momčad Barcelona je još u izgradnji i tako će ostati još neko vrijeme sa svim našim mladim igračima. Mislim da ova momčad zaslužuje puno zasluga jer smo u četvrtfinalu', obratio se novinarima trener Barcelone Xavi Hernandez.

No, nije izdržao i želio se obračunati s nekim novinarima:

'Uspjeli smo to protiv Napolija koji je sjajna momčad. Jučer ste rekli da u ključnim trenucima momčad nije dorasla okolnostima. Ali ipak smo uspjeli. I na stadionu Napolija, a i ovdje kod kuće. Eto, uspjeli smo!, kazao je Xavi koji je još početkom godine najavio kako će odstupiti s mjesta glavnog trenera Barcelone čim sezona završi.

Stoga je logično bilo pitanje hoće li zaista otići čak i ako Barcelona dođe recimo do finala Lige prvaka?

'Zasad se ništa ne mijenja. U četvrtfinalu smo, a da smo danas izgubili, rekli biste da moram na ulicu! Ili biste to napisali. Zato ostanimo mirni. Ovo postaje previše emotivno i ovo je vrijeme za uživanje', opleo je po novinarima Xavi koji se očito čvrsto odlučio držati plana da u lipnju napusti klupu Barce.

  • +10
1/8 finala Lige prvaka, Barcelona - Napoli (12.3.2024.) Izvor: EPA / Autor: Alberto Estevez