ovo bi bila senzacija

Xavi Hernandez u Barcelonu dovodi igrača za kojeg je malo tko čuo, ali impresivne statistike - jer u 153 utakmice zabio je čak 159 golova

22.11.2021 u 21:39

Bionic
Reading

S dolaskom Xavija Hernandeza na klupu Barcelone, u katalonskom su velikanu malo 'živnuli'. Doduše, minimalna pobjeda od 1:0 nad Espanyolom nije nešto što bi navijače Barcelone trebalo impresionirati, ali već u toj se utakmici vidjelo da bi njihov klub mogao igrati puno lepršavije

Barcelona je pobijedila Espanyol 1:0, što je bila i prva Xavijeva pobjeda kao trenera katalonskog velikana.

Naravno, daleko je to još od one 'stare' Barcelone iz njegova vremena, ali mnogi kažu da je se odmah vidio Xavijev rukopis. Ipak, za nešto više, novom će treneru trebati i novi igrači.

Jer Sergio Agüero morao je prekinuti karijeru, a i Ousmane Dembele opet je ozlijeđen. I zato se Xavi sjetio igrača kojeg je donedavno vodio u katarskom Al Saddu. A riječ je o alžirskom reprezentativcu Baghdadu Bounedjahu.

Ono što impresionira kod ovog 29-godišnjaka, koji je već sedmu sezonu u Al Saddu jest statistika, a ona kaže da je Bounedjah u 153 utakmice zabio 159 golova, ali i upisao 44 asistencije.

Također, Alžircu u prilog ide i njegova cijena na nogometnom tržištu, jer Barcelona nema novca za velika i zvučna pojačanja, a ovom igraču kojeg Xavi jako dobro poznaje tržišna je vrijednost šest milijuna eura. I to si Barcelona može priuštiti.

Naravno, bio bi to prvi Alžirac u redovima barcelone. Dogodi li se uistinu ovaj transfer.