VENI VIDI VICI

Xabi Alonso identificirao je tri stvari zbog kojih će Bayer osvojiti Europa ligu

22.05.2024 u 12:37

Bionic
Reading

Njegov Leverkusen bez poraza je osigurao prvu titulu prvaka Njemačke u povijesti, a sada mu slijede finala Kupa i Europa lige za trostruku krunu

Danas će se u Dublinu održati finale Europa lige između Atalanta i Bayer Leverkusena, koji je ove sezone u Europi, njemačkom prvenstvu i njemačkom kupu još uvijek neporažen.

Za talijansku momčad će zaigrati Vatreni Mario Pašalić, a za njemačku njegov reprezentativni suigrač Josip Stanišić tako da će susret imati i svojevrsni hrvatski šarm.

U svakom slučaju, Atalanta lovi jedini trofej u sezoni, dok Bayer, koji je već osigurao naslov pobjednika Bundeslige, lovi nezapamćenu trostruku krunu; plasirao se i u finale DFB-Pokala.

'Naše samopouzdanje nas tjera dalje. Znamo da možemo zabiti golove do posljednje minute, to je veliki napredak koji je momčad napravila ove sezone. Od početka smo vjerovali u našu igru i to je u središtu ovog uspješnog niza', rekao je trener koji je stvorio ovaj Bayer, Xabi Alonso.

'Pripremit ćemo se kao za sve utakmice do sada. Nismo izgubili već 51 utakmicu, moji dečki znaju se prilagoditi različitim situacijama, to vrijedi i za finale. Atalanta zna što želi i uspješna je u Italiji i Europi. Ali, mi smo imali puno utakmica u Njemačkoj protiv ekipa koje igraju slično. U finalu će biti potrebne tri stvari: taktika, inteligencija i mentalitet', dodao je uoči sraza s Atalantom.

>> Prijenos finala Europa lige možete pratiti na kanalu ArenaSport 1 (21 sat, MAXtv)

sve osim nogometa