NBA liga

Washington uništio Indianu i u zadnji tren izborio play-off; u prvom krugu čeka ih najbolja momčad Istoka predvođena kandidatom za MVP-a sezone koji igra bolje nego ikad

21.05.2021 u 08:19

Bionic
Reading

Košarkaši Washington Wizardsa svladali su na svom parketu Indiana Pacerse s uvjerljivih 142:115 i tako se izborili za mjesto osmog nositelja u ždrijebu NBA doigravanja u Istočnoj konferenciji

Tako će Washington Wizardsi u prvom krugu play-offa igrati protiv Philadelphia 76ersa koji su u osnovnom dijelu sezone imali najbolji učinak na Istoku u kojoj ove sezone sjajno igra Joel Embiid, jedan od tri finalista za ovogodišnjeg najkorisnijeg (MVP) NBA lige.

Dodajmo kako su preostala dva kandidata za MVP-a bek Golden State Warriorsa Stephen Curry i centar Denver Nuggetsa Nikola Jokić.

NBA LIGA OBJAVILA

Borba za trenera godine

NBA liga je službeno objavila kako su za trenera godine nominirani Quin Snyder iz Utah Jazza, zatim Tom Thibodeau iz New York Knicksa te Monty Williams iz Phoenix Sunsa.

Rezultatska neizvjesnost je trajala samo u prvoj četvrtini. Već u prvoj polovici druge četvrtine Wizardsi su došli do dvoznamenkaste prednosti i povećavali je do najvećih +37.

Bradley Beal je s 25 koševa bio najbolji strijelac Washingtona, po 18 su ubacili Rui Hachimura i Russell Westbrook, koji je uz to imao i 15 asistencija te osam skokova. Daniel Gafford je spojio 15 poena i 13 skokova.

Malcom Brogdon je s 24 koša bio najbolji strijelac Pacersa, a Domantas Sabonis je sezonu završio s još jednim "triple-double" učinkom od 19 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

U noći s petka na subotu po srednjoeuropskom vremenu (3.00 sata) za mjesto osmog nositelja u Zapadnoj konferenciji borit će se Golden State Warriorsi i Memphis Grizzliesi.

Prve utakmice doigravanja bit će odigrane u subotu, a na rasporedu su dvoboji: Milwaukee - Miami (20 sati), LA Clippers - Dallas (22.30), Brooklyn - Boston (2.00) i Denver - Portland (4.30).