SAMO ZA TPORTAL

Vulić oduševio komentarom Hajdukove pobjede: Spomenuo Klepetana, smak svijeta...

13.04.2023 u 06:18

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka pobjedom 1:0 kod Slaven Belupa izborili su nastup u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Međutim, osim rezultata, momčad Ivana Leke neće pamtiti puno toga s ovog dvoboja. Slaže se s time i 61-godišnji Zoran Vulić, koji je tijekom svoje bogate karijere igrao, ali i trenirao Bile

Malo toga, u nogometnom smislu, vidjeli su gledatelji na Gradskom stadionu u Koprivnici. Gosti iz Splita stigli su do pobjede 1:0, golom iz penala, ali kako je rekao Zoran Vulić, ovo je bila utakmica u kojoj se tražio samo rezultat. I plasman u svibanjsko finale protiv Šibenika.

'Ništa drugo nije bilo važno, osim toga tko će se plasirati u finale. I jednima i drugima ovo je ostalo kao utjeha, odnosno da probaju trofejom spasiti sezonu, to jest prekriti neuspjehe', vrlo iskren bio je Zoran Vulić.

O samoj utakmici nije se moglo puno reći.

'A što reći? Bilo je negledljivo. S puno dugih lopti. I mislim si da je onaj Klepetan (op.a. svima poznata roda) letio iznad stadiona, poginuo bi'.

Unatoč svemu, Hajduk je ipak uspio zabiti taj gol?

'Je, zabio ga je. Iskoristio je taj jedan pad Slaven Belupa, odnosno trenutak od minute, dvije, kada su domaćini bili s desetoricom, zbog ozljede jednog igrača kojem se pružala pomoć. Sve se svelo na tu minutu. Niti igrači Slaven Belupa nisu pokazali previše, a kada vidimo da je samo jedan udarac upućen prema golu, sve je jasno. Ali najvažnije, sutra te više nitko neće pitati kako si igrao, s kojim si rezultatom pobijedio. Jer najvažnije je bilo ući u finale'.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +23
Slaven Belupo - Hajduk, polufinale Kupa, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

S obzirom na to da je Hajduk ušao u finale pitamo može li se igra Lekine momčadi podići?

'Daleko je još ta utakmica. Hajduk je papirnati favorit. Ali moramo znati da su utakmice u kup-natjecanjima uvijek nudile iznenađenja. I da su klubovi iz prvog ranga znali ispadati i od trećeligaša. Međutim, sad su hajdukovci uhvatili 'zraka', dobili su vremena da se pripreme za tih 90 ili 120 minuta. I vjerujem da će finalni ogled protiv Šibenika dočekati u puno boljoj formi'.

Mislite da se Šibenik nema čemu nadati?

'Naravno da ima. Ponavljam, kup je natjecanje gdje se svašta može dogoditi. Posebno u jednoj utakmici. I kada gledam proljetni dio sezone, onda je jasno da u našoj ligi svatko može pobijediti svakoga. I Gorica bi kotirala puno bolje. Dakle, nema više izrazitog favorita. Osim na papiru. Ali čim utakmica počne, sve će biti na 50:50'.

Još jednom je Marko Livaja bio igrač prevage?

'On radi razliku. Evo, i u ovoj je utakmici upravo on dao taj pas za Pukštasa, nakon kojeg je izboren penal. On je bio šlag na tortu, koje ustvari i nije bilo'.

I za kraj Vulić je dodao još nešto...

'Sreća je za Hajduk da je ušao u finale, jer da nije u Splitu bi bio smak svijeta'.