PRESKAČU BARIJERE

Vukovar: Osvojili prvi trofej i zovu Dinamo, Hajduk, Zvezdu i Partizan

08.10.2014 u 17:02

Bionic
Reading

Prošloga ljeta grad Vukovar je postao bogatiji za jednu i jedinu nogometnu školu na tom prostoru, koja nije pod okriljem nekog kluba. Nakon samo godinu i dva mjeseca, ova nogometna škola je uspjela postići nesvakidašnje rezultate

'Nogometna škola Victory danas izgleda kao jedna velika sretna obitelj, koja se uprkos brojnim problemima koji su uglavnom materijalne prirode, uvijek okrene pozitivnim stvarima i svojim članovima (118 aktivnih, krenuvši od pretpočetnika, djevojčica pa do juniora) te šestorici trenera,' govori voditelj nogometne škole Petar Duvnjak.

Nakon što su pružili priliku nekolicini igrača da se okušaju u drugim, jačim, kvalitetnijim ligama i klubovima, nekima su već sad osigurali i budućnost. U skoroj budućnosti se očekuje još odlazaka, kako u inozemstvo tako i u naše prvoligaške klubove, kaže jedan od osnivača Nebojša Landup.

Nije tajna da je zagrebački Dinamo prepoznao ovaj projekt i da ga podržava, jedan veliki korak slijedi, Dinamo će u petak i nedjelju posjetiti naš objekt, svojim sudjelovanjem upriličiti memorijalni turnir Blago Zadro te članove noometne škole počastiti s opremom i rekvizitima.

Od prve godine smo startali u Kvalitetnoj ligi mladeži, zahtjevan, ali ne i nemoguć zahtjev smo postavili našim članovima. Bilo je u startu trzavica, problema, ali na kraju smo uspjeli vrlo uspješno završiti sa svim selekcijama u sredini tablice. Druga godina nam je donijela veliki, ogromni pomak naših selekcija, a svakako najveći i najbolji pomak je selekcija juniora koji ne samo da su uvjerljivo prvi u svojoj ligi, nego su sa svojim trenerom Bajićem, svojim trudom, zalaganjem i međusobnim poštivanjem uspjeli izbacili dva četveroligaša, te u finalu kupa pobijediti i trećeligaša, najveći klub u gradu, HNK Vukovar 1991, čime su osvojili kup te dokazali kako su najbolji u gradu!


Svakako treba naglasiti da je to prvi veliki trofej od mnogih koji dolaze. Jedina boljka ostaje što je iz nepoznatih razloga, kup za juniore ostao na Županijskom nivou tj nivou središta, te ne postoji daljnje natjecanje na nivou države, gdje bi se naši sjajni dečki uspjeli dalje pokazati.

Priča je posebna i po tome što je to ujedinjeni, međunacionalni skup mladih sportaša koji su pokazali da ne postoje barijere niti prepreke ukoliko se nešto želi! Inače polufinalu i finalu, koje smo mi ugostili na našem obnovljenom objektu, za koji se mi i brinemo i održavamo, prisustvovalo je na svakoj utakmici po 500 navijača, što protivničkih što naših. To je najveća posjećenost tog objekta unatrag pet godina.
Nema ništa ljepše nego vidjeti rukometaše, košarkaše, suce, djecu, jednom rječju pun objekt svaki dan.

U mnogo čemu nas veseli i činjenica da smo iz korijena promjenili cijeli ovaj kraj, sklonili smo preko stotinu djece sa ulice, iskreno se nadamo da će nas netko u svemu tome prepoznati i pružiti pomoć kroz opremu ili kroz sponzorstvo.

Nogometna škola će osim ovogodišnjeg zimskog turnira koji pripremaju na razini županije, na ljeto iduće godine gradu predstaviti veliki međunarodni Victory CUP , koji će nadamo se podržati i na kojem bi sudjelovali neki veliki europski klubovi: Bayer Leverkusen, Werder Bremen, Arsenal, Gaziantepspor, Ferencvaros, NK Travnik, HNK Široki Brijeg, te po prvi puta nakon dugo vremena, veliki četverac će biti na okupu - Dinamo, Hajduk Split, Partizan i Crvena Zvezda u uzrastu mlađih pionira.

U ovoj školi uzbuđenjima nema kraja! U mnogo čemu su pokazali svoju sposobnost, nadamo se da će i drugi ljudi to prepoznati i javiti se kako bi pomogli i održali ovaj projekt na životu.

Victory odgaja više od stotinu djece raznih uzrasta i več je to jedna velika pobjeda