CILJ - OLIMPIJSKA MEDALJA

Vraća se legendarni Janne Ahonen

21.05.2013 u 13:21

Bionic
Reading

Četiri mjeseca nakon najave o povratku iz mirovine legendarni 35-godišnji skijaš-skakač Janne Ahonen našao se na popisu od sedam članova finske reprezentacije za olimpijsku sezonu

Od natjecateljskog skakanja Finac se prvi puta oprostio 2008. godine, ali se 12 mjeseci kasnije predomislio i vratio. Drugi puta je odlazak u mirovinu objavio nakon što je odradio još dvije sezone, 2009/10 i 2010/11. Tada se činilo da je to konačan zbogom ovom sportu, ali zov Olimpijskih igara u Sočiju bio je prejak.

'Iskreno vjerujem da se mogu popeti na postolje u pojedinačnom natjecanju na Igrama u Sočiju. Imam vjere i samopouzdanja jer sam sto posto spreman,' izjavio je Ahonen za finsku televiziju MTV3.

'Ne samo rezultati, nego i potencijal nominiranih odigrali su ulogu,' komentirao je trener finske reprezentacije Pekka Niemelä.

Ahonen je jedan od najvećih skijaša-skakača svih vremena. Osvojio je rekordnih pet naslova ukupnog pobjednika Novogodišnje turneje Četiri skakaonice, upisao dvije ukupne pobjede u Svjetskom kupu, pet zlata sa svjetskih prvenstava, kao i dva olimpijska srebra s ekipnih natjecanja 2002. u Salt Lake Cityju i 2006. u Torinu. Ono što nedostaje mu je pojedinačna olimpijska medalja.

Neustrašivi Ahonen neka je pomicao granice, može li još konkurirati najboljima?