NESREĆA U FORMULI 1

Vozač Aston Martina totalno razbio bolid, iz momčadi danas objavili tužnu vijest

17.09.2023 u 11:06

Bionic
Reading

Kanađanin Lance Stroll neće u nedjelju startati na utrci Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, nakon što je dan ranije doživio nesreću tijekom kvalifikacija, objavio je njegov tim Aston Martin

'Tim se danas morao nositi s ogromnom količinom posla kako bi popravio bolid, a Lancea još uvijek boli nakon takvog šoka', stoji u priopćenju britanskog tima.

U subotu, u svom posljednjem brzom krugu kojim je osigurao mjesto u Top 15 što je sinonim za prolaz u Q2 - drugi dio kvalifikacija Stroll je snažno udario u zid u punoj brzini, otkinuvši veliki dio lijevog prednjeg dijela svog automobila prije nego što je završio na sredini staze.

Strolla (24) je umalo udario McLaren Landa Norrisa koji ga je pratio, a izašao je iz svog automobila neozlijeđen, ali je ipak otišao u medicinski centar nakon nesreće. Doktori su ga u nedjelju proglasili sposobnim za vožnju.

Bolid Astona Martina nakon nesreće Lancea Strolla Izvor: Profimedia / Autor: CAROLINE CHIA / AFP / Profimedia

'Lanceov cilj sada je potpuno se oporaviti prije VN Japana sljedećeg vikenda', uvjerava Aston Martin.

Kanađanin, kojemu je pravo ime Lance Strulovitch, sin je multimilijardera rođenog u židovskoj obitelji u Rusiji.

Na startu VN-a u nedjelju u 14 sati startat će Španjolac Carlos Sainz (Ferrari) s pole positiona ispred Britanca Georgea Russella (Mercedes).

Na gradskoj stazi Marina Bay vodeći u prvenstvu Max Verstappen startat će tek s 11. mjesta, ispred momčadskog kolege iz Red Bulla, Meksikanca Sergia Péreza, 13.