BUGARSKA POSLA

Vladao je 18 godina, a sada je nakon nasilnih prosvjeda podnio ostavku

27.11.2023 u 17:05

Bionic
Reading

Predsjednik Bugarskog nogometnog saveza (BFU) Borislav Mihajlov, pod pritiskom zbog loših rezultata reprezentacije, u ponedjeljak je objavio povlačenje s dužnosti nakon nasilnih demonstracija navijača

'Podnio sam ostavku u duhu pomirenja', izjavio je 60-godišnji menadžer, koji je na čelu Saveza punih 18 godina.

Borislav Mihajlov već je podnio ostavku u listopadu 2019. nakon skandala s rasističkim uvredama tijekom utakmice protiv Engleske. No na kraju je poništio svoju odluku i vratio se godinu i pol kasnije.

Rekorder po dugovječnosti na čelu BFU-a, ovaj bivši vratar iz slavne ere bugarskog nogometa 1994. izabran je pet puta od 2005. Njegovo predsjedništvo obilježeno je stalnim optužbama za namještanje utakmica i ilegalno klađenje, zlouporabu javnih sredstava i sukoba interesa.

Godinama osporavan, Mihajlov je napokon gurnut je prema izlazu nakon incidenata od 16. studenog u kojima su ozlijeđeni deseci policajaca i navijača, na marginama kvalifikacijske utakmice Bugarske i Mađarske za Euro 2024. BFU tražio da se ta utakmica igra iza zatvorenih vrata, kako bi se spriječile parole na tribinama protiv Mihajlova.

Bugarski igrači tada su izgubili svaku nadu da će izvaditi kartu za Njemačku, a još jedan neuspjeh razjario je navijače jer je posljednji međunarodni turnir na kojem se natjecala njihova zemlja datira iz Europskog prvenstva 2004. u Portugalu.

Privremenu dužnost čelnika BFU-a obnašat će potpredsjednik Mihaïl Kasabov do izbornog kongresa planiranog za iduću godinu.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'