NCAA FINALE

Villanovi triler protiv North Caroline; ni Michael Jordan nije pomogao...

05.04.2016 u 09:31

  • +6

Sveučilište Villanova Wildcats u NCAA finalu nadigrala sveučilište North Carolina Tar Heels

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Košarkaši sveučilišta Villanova Wildcats nadigrali su u finalu američke lige NCAA sveučilište North Carolina Tar Heels 77:74. Spektakl je odigran u Houstonu, na NRG Stadiumu pred 74.340 gledatelja

Utakmica je okončana nakon dramatične završnice u kojoj je Kris Jenkins pogodio tricu u posljednjoj sekundi za veliku pobjedu Wildcatsa.

Međutim, prije nego je spomenuti Jenkins ubacio tricu za pobjedu treba reći kako je North Carolina, koja je slovila kao favorit prije finala, nešto manje od pet sekundi prije kraja ludom tricom Marcusa Paigea (bio je metar iza crte i zadržao se u zraku!) stigla do poravnanja. Mnogi su tada bili uvjereni kako će se igrati produžetak, ali je Jenkins tricom donio titulu svom sveučilištu, drugu u povijesti nakon što su 1985. bili prvaci.

Wildcats su tako oduzeli mogućnost Tar Heelsima da dođu do svog šestog naslova, naime North Carolina je zadnji put osvojila naslov sveučilišnog prvaka 2009. godine.

Među mnogobrojnim navijačima na tribinama su se smjestili i mnogi bivši igrači ova dva sveučilišta među kojima je svakako najpoznatiji Michael Jordan koji je prije dolaska u NBA 1984. Nosio North Caroline s kojom je 1982. protiv Georgetowna, za koje je tada igrao Patrick Ewing, osvojio titulu prvaka NCAA.


Kod Villanove najefikasniji su bili Booth sa 20 i Arcidiacono sa 16 koševa, a kod North Caroline Marcus Paige s 21 i Joel Berry II 20 koševa.

'Znali smo da ćemo pokušati tu kombinaciju na kraju utakmice jer smo je vježbali za vrijeme cijelog turnira', kazao je Arcidiacono.

'Htio sam pucati ali sam čuo kako neko viče iza mene. To je bio Kris. Dao sam mu loptu i bio je siguran.'

Nakon što je Villanova osvojila drugu titulu u povijesti sveučilišta na ulice Philadelphije izašlo je nekoliko desetaka tisuća ljudi koji su u ludom i nezaboravnom tulumu slavili do jutra.