kvalifikacije za EP, U-21

[VIDEO] Svi pričaju o golu kojim je Finska najavila iznenađenje, ali najveći problem u igri mlade Hrvatske otkrio je izbornik Igor Bišćan

30.03.2022 u 13:19

Bionic
Reading

Varaždin je bio domaćin utakmicama hrvatske nogometne U-21 vrste, koja se bori za mjesto na Euru 2023. godine. No, veselja nije bilo previše, jer od šest bodova, u utakmicama protiv Austrije i Finske, Bišćanovi su igrači uzeli tek jedan

Hrvatska U-21 reprezentacija imala je nevjerojatan ulazak u ovaj kvalifikacijski ciklus. U šest utakmica ostvarila je šest pobjeda i sve je izgledalo kao 'bajka'. No, upozoravao je izbornik Bišćan da se niti jednog suparnika ne smije shvatiti olako, jer bi se mogao dogoditi i kakav kiks, što bi zakompliciralo pohod prema Euru.

Nažalost, bio je Bišćan u pravu. I prvo je protiv Austrije osvojen tek bod (0:0), da bi u utorak stiglo još bolnije upozorenje, u obliku poraza 2:3 od Finske.

Greška golmana Dominika Kotarskog uoči prvog gola, a koju možete vidjeti u nastavku, očito je posljedica svega onoga o čemu je Bišćan govorio nakon utakmice.

Doduše, nije samo golman Gorice kiksao, isto se dogodilo i Josipu Šutalu kod trećeg gola Finaca, u samoj završnici prvog poluvremena. A koje je bilo - za zaborav.

'Kriminalno prvo poluvrijeme, radili smo stvari koje se ne smiju raditi niti na nižim razinama. Nismo uspjeli uvjeriti igrače koliko je suparnik ozbiljan, ne vidim drugo objašnjenje. Finska je pokazala da rezultat u Finskoj nije bio realan, što smo znali, ali nismo mislili da će do ove mjere utjecati na pristup. Izgledali smo jako loše, ali uspjeli smo reagirati, i to je možda nešto pozitivno, da imamo karakter i mentalitet kao i prije, da se možemo skupiti i boriti se. Bili smo blizu izjednačenja, ali nismo zaslužili više od poraza. Moramo izvući pouke, dečki su mladi. Možda ne bismo pobijedili niti da nismo sami sebi zabijali golove jer Finska ima kvalitetu. Ipak, sami smo sebi presudili u prvom poluvremenu', Bišćanove su riječi objavljene na stranicama Hrvatskog nogometnog saveza.

Ipak, veće štete od ovih rezultata ne bi smjelo biti, posebno ako se izbornikova kritika shvati kako treba.

Do kraja kvalifikacija još su dva kola, ali sljedeće svakako je jako važno. Jer 3. lipnja Hrvatska gostuje kod Norveške, koja se također bori za vrh skupine. U listopadu prošle godine, naša je reprezentacija slavila 3:2, ali i osjetila snagu Skandinavaca.

Posljednje, deseto kolo pak našima nudi gostovanje kod Estonije, najslabije reprezentacije skupine koja još nema osvojen niti jedan bod, ali u svakom slučaju bilo bi puno bolje na taj put otići s bodovnom distancom u odnosu na drugu Austriju, to jest treću Norvešku.

Izvor: tportal.hr / Autor: HNTV
Izvor: tportal.hr / Autor: HNTV
Izvor: tportal.hr / Autor: HNTV
Izvor: tportal.hr / Autor: HNTV
Izvor: tportal.hr / Autor: HNTV