Studio HNL

[VIDEO] Šokirani Samir Toplak dotakao se čudne taktike trenera Hajduka, ali i navijača koje žali: Nemam riječi kojima bih to opisao...

06.03.2023 u 09:59

Bionic
Reading

Nakon što je odigrano 24. kolo SuperSport HNL-a najviše se - u posebnoj emisiji Studio HNL (MAXSport) pričalo o senzacionalnoj pobjedi Lokomotive na Poljudu 3:4.

U emisiji Studio HNL, koju uređuje i vodi novinar Saša Marić, poznati nogometni trener i analitičar Samir Toplak osvrnuo se na zanimljiv način i na novi domaći poraz Hajduka.

Na pitanje je li pobjeda Lokomotive na Poljudu iznenađenje dotakao se prvo taktike i trenera gostiju:

'Tu je opet po meni u kratkoj pripremi Čabraja (trener gostiju, op.a) uspio posložiti igrače ona kako igra Hajduk i uoči je gdje su prostori. Pukštas na desnom bočnom? Nemam riječi kojima bih to opisao, kako je došlo do toga. On je ofenzivni vezni igrač, plemeniti igrač koji jednostavno ne zna igrati tu poziciju. Da sam protivnički trener, rekao bih svojim igračima da tu moramo napadati. Zašto? Ispred njega je igrao Anello, koji nije uigran. Tandemi u sustavu su jako, jako bitni, a Anello mu ne može pomoći jer se ne kuže. Pored njega mora biti igrač koji će mu pomoći. Ne može to ni Anello a ne može mu pomoći ni 16-godišnji Vušković', kazao je Samir Toplak u emisiji Studio HNL.

A onda se dotakao taktike Hajduka i nekih igrača:

'Uz njih tu je Awaziem, koji je taktički odigrao katastrofalnu utakmicu i sudjelovao je kod puno golova. Awaziem i Ferro igraju kao drugoligaški igrači. Dugo nisam vidio reakcije kakve je imao Awaziem u ovoj utakmici. Lokomotiva je imala 2,3 vrhunske kontre i mogla je zabiti još koji gol i tako prije riješiti utakmicu.'

Za kraj se dotakao i navijača Hajduka:

'Hajduk izgleda očajno, Hajduk izgleda kao nemomčad, momčad koja nema glavu i rep. Nijedna taktika ni sustav im ne valja, bilo je 3-5-2, 3-4-2-1, pa 4-2-3-1 i ništa ne valja. Što sad? Sustav očito nije problem. Problem je negdje drugdje i netko mora odgovarati. Znate, najviše mi je žao navijača Hajduka. Pa ovo je čudo! Pogledajte samo kakva je atmosfera na Poljudu, toliko energije.. a onda se zbog ovog doma moraju sramiti. Šokiran sam Hajdukom, kao i prošlu put', dodao je stručni komentator Samir Toplak u emisiji koju možete pogledati u prilogu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +29
Hajduk - Lokomotiva, 5.3.2023. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

Više statistika OVDJE.