ČUDNA ISPRIKA

[VIDEO] Skandal u Dohi, zaštitar zaprijetio TV ekipi koja se javljala uživo: 'Razbit ću vam kameru'

  • B.T.
  • Zadnja izmjena 16.11.2022 22:04
  • Objavljeno 16.11.2022 u 21:20
Bionic
Reading

Svjetsko prvenstvo nije ni počelo, a prvi incident u Dohi već se dogodio. Ekipa danske televizije TV2 našla se u vrlo neugodnoj situaciji za vrijeme javljanja uživo, a stvari su išle toliko daleko da su im zaštitari prijetili da će im razbiti kameru

Tijekom javljanja reportera Rasmusa Tantholda u program do njega su došla tri muškarca u električnom vozilu. Jedan je izašao iz vozila, rukom prekrio kameru i rekao da ne smiju snimati.

'Pozvali ste cijeli svijet, zašto ne smijemo snimati? Ovo je javni prostor, ne treba nam dozvola', govorio im je Tanthold pokazujući akreditaciju. To nimalo nije umirilo i urazumilo zaštitara koji je zaprijetio da će im razbiti kameru.

'Želite razbiti kameru? Razbijte ju...', rekao im je vidno uzrujani danski novinar.

Zanimljiva je isprika koju su uputili organizatori prvenstva. Priznali su da su greškom prekinuli danske novinare u obavljanju posla, ali i poručili svim subjektima poštivanje važećih dozvola'.

Što to točno znači ne znaju ni sami jer su u najavi Svjetskog prvenstva naglasili kako nema ograničenja za snimanja.

Podsjetimo, kako je danska nogometna reprezentacija digla glas zbog kršenja ljudskih prava u Katru te da je Fifa zabranila danskoj reprezentaciji da tijekom svojih treninga za vrijeme sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu u Katru nosi majice s natpisom Human Rights for All (ljudska prava za sve).

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal