FA CUP

[VIDEO] Senzacija u Engleskoj: Drugoligaš Middlesbrough izbacio Manchester United. Svi pričaju o ovom Ronaldovom promašaju

05.02.2022 u 08:19

Bionic
Reading

Gigant Manchester United je iznenađujuće ispao u šesnaestini finala engleskog FA kupa izgubivši na jedanaesterce 8:9 (1:1) od drugoligaša Middlesbrougha

Rekordni osvajači FA kupa doživjeli su neočekivani debakl u utakmici u kojoj su bili veliki favoriti, a prije početka meča odata je počast žrtvama Minhenske tragedije iz 1958. godine, kada je United u zrakoplovnoj nesreći izgubio pola momčadi. Ništa nije ukazivalo da će United vjerojatno izgubiti i posljednju priliku za osvajanje trofeja ove godine.

Nakon regularnog vremena i produžetka bilo je 1:1, a United je imao čak 30 udaraca od čega 9 u okvir vrata, Crveni vragovi su imali noćnu moru pred golom.Cristiano Ronaldo je promašio jedanaesterac u 20. minuti, a Jadon Sancho je pet minuta kasnije doveo United u vodstvo. Gosti, koji se sedmi u Championshipu, uspjeli su izjednačiti preko Matta Crooksa (64).

U izvođenju jedanaesteraca prvih 15 strijelaca je zabilo prije nego što je 19-godišnji Šveđanin Anthony Elanga pucao iznad grede na radost čak 10 tisuća navijača Middlesbrougha.

Na kraju je taj promašeni penal Ronalda u 20. minuti ispao priča dana. Anfernee Dijksteel u šesnaestercu srušio Paula Pogbu. Loptu je samouvjereno uzeo Ronaldo i promašio čitav gol.

Bio je to njegov četvrti promašen penal u karijeri u dresu Uniteda. Posljednji puta to se dogodilo prije 14 godina 2008. kad je Manchester United u Ligi prvaka igrao protiv Barcelone. Kasnije u raspucavanju Ronaldo je bio precizan s bijele točke. 

Ronaldov promašaj pogledajte OVDJE.