bartolec za tportal

[VIDEO] Pogledajte i poslušajte kako se ulicama i trgovima Kopenhagena ori pjesma hrvatskih navijača: Ovo je tek uvertira u sutrašnje veselje...

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak od 18 sati na Parken stadionu u Kopenhagenu igra utakmicu osmine finala protiv Španjolske. Bez Ivana Perišića, ali uz nekoliko tisuća hrvatskih navijača, koji su sa zabavom krenuli već u nedjelju

Kopenhagen bi trebao biti sretna luka za Hrvatsku, izbornika Dalića, kapetana Luku Modrića i njegove suigrače...

Jer na prve tri utakmice u skupini, protiv Engleske u Londonu, odnosno protiv Češke i Škotske u Glasgowu, na tribinama je bilo tek koja stotina hrvatskih navijača.

Situacija u Kopenhagenu bit će ipak puno bolja, jer sigurno je da je gotovo 3000 ulaznica završilo u rukama hrvatskih navijača. Naime, taj je broj bio službeno dostupan putem Uefinih stranica. No, naši navijači, snalažljivi kakvi već jesu, sigurno su nabavili još ulaznica, pa bi na Parkenu stadionu Španjolci mogli biti i posve nadglasani.

'Kad već nisam dobio priliku sjediti na klupi, ali šalim se naravno (ha, ha, ha..), onda ću biti najglasniji na tribinama. Par sam dana tražio način kako doći do ulaznice, ali uspio sam ih nabaviti tri preko kluba, pa ću na utakmici povesti i dva prijatelja', sretan se javio u nedjelju popodne, s ulica Kopenhagena Karlo Bartolec, 26-godišnji Zagrepčanin na privremenom radu u FC Kopenhagenu, gdje igra na poziciji desnog beka.

Na toj poziciji igrao je i u reprezentaciji, te je bio svojevrsni Dalićev džoker u kvalifikacijskim utakmicama protiv Slovačke i Azerbajdžana. Nastupao je Bartolec u još tri prijateljske utakmice, ali na popisu se nije našao.

'Ma, jasno. Nisam imao baš neku blistavu sezonu iza sebe. Otvorilo mi se tek u drugom dijelu, kada se suigrač ozlijedio. No, ja i dalje dajem sve od sebe, pa ako me ikad izbornik bude trebao, jasno da ću s oduševljenjem prihvatiti poziv. Međutim, najvažnije je sada da dečki odigraju na nivou na kojem znaju i mogu, pa da mi u ponedjeljak imamo dodatni razlog za slavlje. Ustvari, kako je danas krenulo, sutra će biti još veselije... Ovo je tek uvertira. A ja ću s tribina biti najglasniji', sjajno raspoložen zaključio se Bartolec.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal