POSLANA JE NOVINARU

[VIDEO] Pojavila se nova snimka kineske tenisačice za čiju sudbinu je zabrinuta svjetska javnost nakon što je objavila šokantnu ispovijest

Bionic
Reading

Novinar jednog kineskog državnog medija objavio je u nedjelju novu, neautoriziranu snimku i fotografiju tenisačice Peng Shuai, čija sudbina zabrinjava tenisku zajednicu nakon njezinih optužbi na račun bivšeg kineskog visokog dužnosnika

Novinar 'Global Timesa' Qingqing Chen objavio je na Twitteru video u trajanju od sedam sekundi koji prikazuje Peng Shuai kako razgovara s bivšom košarkaškom zvijezdom Yao Mingom.

Novinaru je video poslao prijatelj, a snimljen je tijekom promocije nordijskog skijanja u Šangaju.

Peng Shuai, nekada prva tenisačica svijeta u parovima, početkom studenog je optužila bivšeg zamjenika premijera Zhang Gaolija da ju je prije tri godine prisilio na seks.

Njezina poruka, objavljena na društvenoj mreži, odmah je cenzurirana i 35-godišnja tenisačica je nestala iz javnosti na tri tjedna, što je izazvalo zabrinutost u svijetu tenisa.

Fotografija objavljena u nedjelju prikazuje Peng Shuaia kako pozira s Yao Mingom i još dvojicom kineskih sportaša: jedriličarom Xu Lijiom i bivšim stolnotenisačem Wangom Liqinom.

Iza njih se može vidjeti most Shanghai Yangpu i natpis 'FIS skijaško trčanje China City Tour'. U subotu je održana šangajska etapa nordijskog skijaškog staza, javlja državni medij CGTN.

Twitter inače nije dostupan u Kini. Mogu ga koristiti samo osobe s VPN sustavom.

Kineska tenisačica Peng Shuai se pojavila nakon nestanka Izvor: Profimedia / Autor: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia