ht prva liga

[VIDEO/FOTO] Rijeka i dalje ne zna za pobjedu na svom terenu; Slaven Belupo izvukao bod u kaljuži kišom potopljene Rujevice

12.03.2021 u 20:21

Bionic
Reading

Prvu utakmicu 25. kola Hrvatski Telekom Prve lige na Rujevici igrali nogometaši Rijeke i Slaven Belupa. Igralo se na teškom terenu koji je bio natopljen jakom kišom, a susret je završio bez pobjednika 1:1...

Na kišom natopljenom travnjaku Rujevice igrala se iznenađujuće uzbudljiva i izjednačena utakmica. Bez obzira na to što su uvjeti za igru bili doslovno na granici regularnosti jer je obilna kiša potopila teren.

Rijeka je očekivano preuzela inicijativu, već u 8. minuti zaprijetio je Tomečak, ali ni 'farmaceuti' nisu na Rujevicu stigli s namjerom da se brane. Tako u 12. minuti Knoll puca, ali golman Rijeke Nevistić brani njegov pokušaj.

Rijeka ponovno prijeti u 28. minuti kad s dvadesetak metara puca Lončar, a golman Slaven Belupa Filipović izbija taj pokušaj u korner. Samo četiri minute kasnije Filipović je ponovno u akciji, brani pokušaj Andrijaševića glavom.

Do kraja poluvremena prijetili su još Drmić i Menalo, ali sve je to gostujući golman Filipović bez većih problema branio.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +9
NK Rijeka - NK Slaven Belupo, Hrvatski Telekom Prva liga, 12.3.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

U nastavku smo vidjeli dva gola. U trenucima kad je Slaven Belupo bio konkretniji i opasniji povela je - Rijeka. U 52. minuti Murić je ubacio u šesnaesterac 'farmaceuta', a kapetan Franko Andrijašević glavom zabija za 1:0. Bio je to šesti gol Andrijaševića ove sezone u HT Prvoj ligi, ali i prvi gol Rijeke u prvenstvu nakon čak 495 minuta posta!

NK Rijeka - NK Slaven Belupo 1:0, Andrijašević 52' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Gosti se nisu predavali te su sasvim zasluženo izjednačili u 75. minuti golom Damiena van Bruggena. Lulić je uputio odličnu povratnu loptu, a stoper Slaven Belupa s ruba kaznenog prostora zabija za 1:1.

NK Rijeka - NK Slaven Belupo 1:1, Van Bruggen 75' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Do kraja utakmice obje su momčadi imale još nekoliko prilika za gol, ali mreže su ostale netaknute.

Rijeka tako ni protiv Slaven Belupa nije uspjela prekinuti dvije crne serije. Naime, već je šest kola bez pobjede u HT Prvoj ligi, dok na Rujevici nije pobijedila čak osam prvenstvenih utakmica u nizu. Posljednju pobjedu u prvenstvu Rijeka je ostvarila 6. veljače na gostovanju kod Lokomotive (3:2), a nakon toga je povezala tri poraza i tri remija.

NK Rijeka - NK Slaven Belupo 1:1, 12.3.2021., izjave trenera Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Na Rujevici je bez pobjede od 8. studenog i trijumfa protiv Lokomotive 1:0. Nakon toga Rijeka na svom travnjaku nije slavila u osam susreta upisavši tri poraza i pet remija.

NK Rijeka - NK Slaven Belupo 1:1, sažetak, 12.3.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Na ljestvici vodi Dinamo s 54 boda, dva više od Osijeka, a 'modri' imaju i utakmicu manje. Gorica je treća s 47 bodova, Rijeka je sada četvrta s 33 boda, dok je Hajduk peti s 32 boda. Slaven Belupo drži sedmu poziciju s 23 boda, tri boda više od Istre i Lokomotive.