jedva ostao živ

[VIDEO] Dvostruki prvak Formule 1 zamalo stradao na Reliju Dakar; pogledajte ovo prevrtanje...

15.01.2020 u 19:45

Bionic
Reading

Fernando Alonso (38) svjetski je prvak Formule 1 iz 2005. i 2006. godine, jedan je od najboljih pilota u povijesti 'oktanskog cirkusa'. Ove sezone Alonso prvi put sudjeluje na Reliju Dakar te je iz prve ruke doznao koliki je opasna jurnjava kroz pustinju

Na startu ovogodišnjeg izdanja Relija Dakar su bila ukupno 342 vozila, a među njima i prvi put u karijeri nekadašnji as Formule 1 Fernando Alonso.

No, legendarnom vozaču Formule 1 baš i ne ide najbolje. Tako je Alonso imao danas doživio težak incident kada se njegovo vozilo Toyota Hilux prevrnulo samo dva kilometra od završetka etape koja je iznosila 534 kilometra.

Alonso je iz čudnog kuta pokušao prijeći preko pješčane dine, doslovno je preletio preko ruba u desetak metara duboku provaliju. Njegova se Toyota u tom neočekivanom 'slijetanju' prevrnula nekoliko puta...

>> VIDEO NESREĆE FERNANDA ALONSA POGLEDAJTE OVDJE

  • +7
Fernando Alonso, Reli Dakar 2020., nesreća Izvor: Profimedia / Autor: DPPI / AFP / Profimedia

Na svu sreću Alonso i njegov suvozač Marc Coma prošli su bez ozljeda te su pokušali nastavili voziti do cilja. No, šteta na vozilu je bila nešto ozbiljnija, pa su zbog popravka izgubili čak 68 minuta. Trenutno se nalaze na 56. poziciji od 310 natjecatelja koji su ostali u utrci.