ATP HOUSTON

Verdascu prvi naslov nakon četiri godine

13.04.2014 u 22:42

Bionic
Reading

Španjolsko finale u Houstonu otišlo je na stranu Fernanda Verdasca, četvrtog nositelja, koji je bio bolji u dva seta od Nicolasa Almagra i tako stigao do šestog naslova u karijeri...

Finalni dvoboj na ATP turniru u Houstonu donio je sraz prijatelja i sunarodnjaka Fernanda Verdasca i Nicolasa Almagra, a uspješniji je bio Verdasco. Bio je to njihov već deseti dvoboj u karijeri, a Verdasco je upisao već sedmu pobjedu.

Dvije godine stariji Verdasco tako je stigao do šeste titule u karijeri i prve nakon četiri godine kada je u finalu Barcelone nadigrao Robina Soderlinga. Nakon toga je čak šest puta gubio u finalima da bi uslijedila pobjeda protiv Almagra 6-3, 7-6 (4) u Houstonu.

Za Verdasca ovo je četvrti osvojeni turnir na zemljanoj podlozi, a osim Houstona i Barcelone na ovoj podlozi je slavio i u Valenciji (2004.) i Umagu (2008.) dok je na tvrdoj podlozi osvajao turnire u New Havenu (2009.) i San Joseu (2010.).

Almagro je ostao na 12 osvojenih turnira, a na završnu pobjedu čeka još od svibnja 2012. godine kada je u Nici svladao tadašnjeg senzacionalnog finalistu Briana Bakera.

Verdasco i Almagro sele se u Monte Carlo gdje će nastupati nadolazeći tjedan, a upravo Verdasco u prvom kolu igrat će protiv Marina Čilića.

Na drugom turniru igranom ovaj tjedan, 53. igrač svijeta Guillermo Garcia-Lopez napušta Casablancu s naslovom pobjednika. Garcia-Lopez je u španjolskom finalu bio uspješniji od Marcela Granollersa nakon dva sata i 40 minuta igre. Osmi nositelj 500 tisuća dolara vrijednog turnira u Casablanci u finalnom dvoboju protiv sunarodnjaka Granollersa odnio je pobjedu 5-7, 6-4, 6-3 i tako je stigao do trećeg turnirskog naslova u karijeri.

ATP Houston, finale:

Fernando Verdasco (Španjolska, 4) – Nicolas Almagro (Španjolska, 3) 6-3, 7-6 (4)

ATP Casablanca, finale:

Guillermo Garcia-Lopez (Španjolska, 8) – Marcel Granollers (Španjolska, 4) 5-7, 6-4, 6-3