WTA LUXEMBOURG

Venus Williams osvojila 44. turnir karijere

21.10.2012 u 17:13

Bionic
Reading

U finalu je starija sestra Williams pobijedila Rumunjku Monicu Niculescu 6-2, 6-3 nakon jednog sata i 23 minute igre i stigla do 44. naslova u karijeri, prvog nakon veljače 2011. godine kada je bila pobjednica u Acapulcu

Nakon više od dvije i pol godine, američka 32-godišnja tenisačica Venus Williams osvojila je jedan WTA turnir, i to onaj u Luxembourgu.

U finalu je starija sestra Williams pobijedila Rumunjku Monicu Niculescu 6-2, 6-3 nakon jednog sata i 23 minute igre. Četiri puta je oduzela servis suparnici, a jednom je izgubila svoj.

Time je Venus Williams stigla do 44. naslova u karijeri, ali prvog nakon veljače 2011. godine kada je bila pobjednica u Acapulcu.

Samo jedna aktivna tenisačica ima više naslova od Venus Williams. To je njezina sestra Serena, koja je osvojila 45 naslova, sada jedan više od Venus.

Monici Nisulescu je ovo bio drugi WTA finale u karijeri. Zanimljivo, i prvi je odigrala na ovom turniru, prošle godine. Tada ju je u finalu svladala Bjeloruskinja Viktorija Azarenka.